Foto: EPA
Foto: EPA

Padavine se bodo v soboto čez dan znova okrepile, hkrati se bo ohladilo, navaja Agencija RS za okolje. Meja sneženja se bo začela spuščati in se zvečer ali v noči na nedeljo spustila do nižin.

Najnižje jutranje temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od -1 do 1, drugje od 2 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Slovenske reke bodo čez dan in predvsem zvečer v večjem delu države naraščale

Kot so na Agenciji RS za okolje zapisali v dnevnem hidrološkem poročilu, so imele reke po Sloveniji zjutraj še večinoma ustaljene pretoke, le v južnem delu države posamezne manjše reke že zmerno naraščajo. Vodnatost rek v porečjih Krke in Ljubljanice je velika, drugod pa so reke srednje vodnate.

Danes čez dan, predvsem pa zvečer, bodo reke v večjem delu države naraščale. Danes popoldne in v noči na soboto se lahko posamezne reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji razlijejo na običajnih poplavnih površinah. Naraščanje rek bo manj izrazito v severni in severovzhodni Sloveniji, so pojasnili.

V soboto bodo po njihovih navedbah sprva kraške reke in Sava v spodnjem toku še naraščale, drugod pa bodo reke za krajši čas upadale in zvečer, v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj znova narasle. Ob tem se lahko razlijejo tudi posamezne reke v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, predvsem Dravinja in Sotla.