Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 23. jan. 2021

TV Slovenija 3 • Sob, 23. jan.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

07:45
Novinarska konferenca Deane Potza iz zdravstvenega inšpektorata o izvajanju nadzora nad cepljenjem

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a magyar kultúra napja alkalmából idén is kiosztották a Zala György kulturális díjakat;
- a magyar himnusz története;
- Dr. Bence Lajos Egyszer én is című novelláskötete;
- Ízes Muravidék: a gombaleves.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- ob dnevu madžarske kulture tudi letos podelili nagrade Györgya Zale za kulturo;
- zgodovina madžarske himne;
- Enkrat tudi jaz - knjiga novel dr. Lajosa Benceja;
- rubrika Okusi Prekmurja: gobova juha.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

1. Predlog priporočil Vladi Republike Slovenije v zvezi z nakupom in uporabo hitrih antigenskih testov

15:15
Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta (socialna kriza in brezposelnost med pandemijo covida-19 ter odziv EU v načrtu za okrevanje in večletnem finančnem okviru), 20. 1. 2021, posnetek

Današnja javnofinančna slika Slovenije je daleč od tiste, ki smo si jo zapovedali z uvedbo fiskalnega pravila. Epidemija in učinek ukrepov za blažitev posledic covida-19 sta primanjkljaj državnega proračuna obrnila na glavo. Za komentar stanja javnih financ smo v tokratno oddajo povabili predsednika Fiskalnega sveta RS dr. Davorina Kračuna.

17:00
Novinarska konferenca ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja o osnutku PKP 8

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:45
Novinarska konferenca Antona Gradiška z Instituta Jožef Stefan o maskah

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

18:15
Odkrito, ponovitev

19:05
Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta (omilitev posledic potresov na Hrvaškem), 21. 1. 2020, posnetek

19:50
Novinarska konferenca ministrice za izobraževanje Simone Kustec o odpiranju vrtcev in šol

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

20:50
Novinarska konferenca generalne direktorice direktorata za javno zdravje Vesne Kerstin Petrič o testiranju učiteljev

Dnevni red seje:

1. Predlog za izvolitev kandidatke za sodnico na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu

2. Predlog za imenovanje namestnika varuha človekovih pravic

3. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Slovenj Gradcu

4. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na mesto višje sodnice na Upravnem sodišču Republike Slovenije

5. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na mesto višjega sodnika na Upravnem sodišču Republike Slovenije

5.a. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožnega sodnika na Okrožnem sodišču v Ljubljani

6. Predlog sklepa o imenovanju člana Programskega sveta RTV Slovenija - na podlagi šeste alineje šestega odstavka 17. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija

6.a Predlog sklepa o razrešitvi predsednika Nadzornega odbora Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško

7. Predlog sklepa o spremembi Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o zagotavljanju zaščitne opreme ter ukrepih institucij in nosilcev javnih funkcij za zajezitev širjenja bolezni COVID-19 od 1. 2. 2020 do odreditve predmetne parlamentarne preiskave

8. Nadzor premoženjskega stanja namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije po 21. členu Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (zaprto za javnost)

9. Zahteva Okrožnega državnega tožilstva v Celju za odločitev o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnika Zvjezdana Radonjića (zaprto za javnost)

22:15
Izjava predsednika DeSUS-a Karla Erjavca o umiku soglasja h kandidaturi za predsednika vlade

V Tarči: Slovenija čaka, da se bo število hospitaliziranih zmanjšalo in bomo lahko rahljali ukrepe, v oči pa bodejo visoki zneski plačila bolnišnicam za covidne bolnike. Za bolnika s covidom 19, ki ni imel nobenih zapletov, bolnišnica prejme 8000 evrov, kar presega stroške marsikatere zelo zahtevne operacije. Kaj vse je všteto v te stroške? Kdo jih preverja? Medtem pa se številni bolniki sprašujejo, kdaj bodo na vrsti za druge operacije in preglede.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevni red seje:

1. Potresna ogroženost stanovanjskih stavb v primeru močnega potresa v Sloveniji

05:15
Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta (enakost med spoloma), 21. 1. 2020, posnetek

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov