Piramida
 predstavitev 

PIRAMIDA je tedenska informativno - razvedrilna oddaja, ki je na sporedu vsak torek ob 19.55 na 1. programu TV Slovenija. Oddaja poteka v živo iz Studia 2 TV Slovenija. V oddaji sodelujejo trije znani gostje različnih profilov, ki tekmujejo v govorniških spretnostih. Vsakokrat gostje komentirajo štiri aktualne informativne vsebine. Oddajo vodi novinarka Erika Žnidaršič.

Pri vsaki temi je eden od gostov uvodničar, vsak ima v posameznem krogu pravico do ene replike, sicer pa se za besedo javijo in imajo vsakokrat pravico govoriti eno minuto. Voditelj jih pri tem vzpodbuja, sprašuje, izziva, gledalci pa z neomejenim telefonskim glasovanjem - klici na stacionarne telefonske številke 090933011, 090933012 in 090933013, in klici na tri številke z mobilnih telefonov *313*1#, *313*2#,*313*3# odločajo, kateri od gostov je bil najprepričljivejši. Ta se kot zmagovalec uvrsti v naslednji krog tekmovanja. Z glasovanjem, poleg tega da odločajo o zmagovalcu, gledalci sodelujejo tudi v nagradi igri.

Tekmovanje poteka po turnirskem sistemu (9, 3, 1). Skupno število oddaj v eni sezoni je 40. Oddaja je dolga 60 minut.

Oddaja je nastala po licenci produkcijskega podjetja iz Zagreba (Republika Hrvaška) Castor Multimedia, d.o.o.. Istoimensko podjetje je lastnik vseh avtorskih pravic formata za oddajo.

Oddaja nastaja v Uredništvu Razvedrilnega programa TV Slovenija.

 

Splošna pravila in pogoji glasovanja  www.rtvslo.si/televoting


 pravila tekmovanja v oddaji piramida 

1. V oddaji tekmujejo tri znane osebnosti, ki se razlikujejo glede na starost,  delo ali na svetovnonazorsko prepričanje. 

2. V vsaki oddaji predstavimo štiri aktualne teme, ki jih gostje komentirajo. Pri vsaki temi je eden od gostov uvodničar, vsak ima potem možnost, da se javi za besedo z dvigom roke, oz. da voditeljici pove, da želi besedo. Vsakokrat, ko se javi za besedo, ima na voljo samo eno minuto. V vsakem krogu ima vsak gost pravico do replike, oz. prekinitve govorca, s čigar mnenjem se ne strinja. Replika je lahko dolga največ 30 sekund. Dolžina kroga je devet minut.

3. V vsaki oddaji Piramide je eden od gostov zmagovalec, ki se nato uvrsti na višji nivo Piramide. Nivoji so štirje, v seriji pa je 40 oddaj.

4. Gledalci glasujejo:
  - s stacionarnih telefonov na številke: 090933011
                                                      090933012
                                                      090933013
  - z mobilnih pa kličejo na:                 *313*1#
                                                     *313*2#      
                                                     *313*3#.

5. Cena klica iz obeh omrežij, mobilnega in stacionarnega je 0,42 € (DDV vključen).

6. V vsaki oddaji izžrebamo zaporedno številko, katere lastnik dobi nagrado. Ime in priimek nagrajenca objavimo v naslednji oddaji. Vrednost nagrad na prvem nivoju Piramide je 600 €.

7. Gledalci, ki glasujejo za zmagovalca, gredo z njim v naslednji krog, t.j. imajo možnost, da so izžrebani za nagrado iz naslednjega, t.j. drugega kroga, tudi če so glasovali za zmagovalca samo v prvem krogu. 

8. Na koncu vsake oddaje objavimo imena tekmovalcev v naslednji oddaji in telefonske številke, na katere lahko tudi med tednom gledalci glasujejo za svojega tekmovalca, ki bo nastopal v tednu zatem. Vendar pa klici oddani med tednom ne vplivajo na končni rezultat, vseeno pa sodelujejo v žrebu za denarno nagrado. Na začetku naslednje oddaje tekmovalci dobijo podatek o tem, koliko gledalcev je glasovalo zanje.

9. Število zbranih klicev beleži tričlanska komisija v sestavi:
      - redaktor/organizator/producent,
      - predstavnik pravne službe/njihov pooblaščenec,
      - član.

10. Po zaključenem glasovanju komisija podpiše zapisnik o glasovanju, ki vsebuje naslednje podatke:
  - število in odstotek glasov pred oddajo,
  - število in odstotek glasov po prvem krogu,
  - število in odstotek glasov po drugem krogu,
  - število in odstotek glasov po tretjem krogu,
  - število in odstotek glasov po četrtem krogu,
  - zaporedno številko izžrebanca in dve rezervni številki.
Zapisnik je shranjen v redakciji.

PRAVILA TELEFONSKEGA GLASOVANJA 

Telefonsko glasovanje za vsako oddajo Piramida poteka od zaključka oddaje, v kateri najavimo goste v naslednji oddaji (npr. 24.10.2006 od 21.00), do razglasitve zmagovalca oddaje, v kateri se med seboj pomerijo najavljeni gostje (npr. 31.10.2006 do 20.58). Glasovanje poteka prek mobilnih in stacionarnih telefonov. pravilo je naslednje:

- za prvega gosta vedno glasujete na številke: z mobilnih telefonov *313*1#, s stacionarnih telefonov 090933011
- za drugega gosta na: *313*2# in 090933012
- za tretjega: *313*3# in 090933013.

Cena klica iz obeh omrežij, mobilnega in stacionarnega, je 0,42 € (DDV vključen).

 anketa 
 zmagovalec