glavna stran /

           spored /

           zgodovina /

           forum /


 

IZVAJALCI NA FESTIVALU 2008

 

Vrstni red nastopa

 

Naslov skladbe (glasba/besedilo/aranžma)

 

Izvajalec

 

1

 

RAZLOG

(Frenk Nova/Frenk Nova/Aleš Avbelj)

 

FRENK NOVA

 

 

2

 

MOSTOVI

(Iztok Gustinčič/Iztok Gustinčič, Alenka Gotar/Lojze Kranjčan)

 

 

SONS & ALENKA GOTAR

 

3

 

SE TUDI TEBI TO DOGAJA?

(Marino Legovič/Damjana Kenda Hussu/Grega Forjanič

 

ALEKSANDRA CAVNIK

 

4

 

MIDVA SE IGRAVA

(Edvin Fliser/Aleksandra Šegula/Lojze Kranjčan)

 

RDEČI DEČKI Z DIANO IN EDVINOM

 

5

 

MORJE IN NEBO

(Marino Legocič/Leon Oblak/Jaka Pucihar)

 

TINA GAČNIK – TIANA

 

6

 

OB SVITU

(Žiga Pirnat/Maja Slatinšek, Žiga Pirnat/Maja Slatinšek, Jaka Pucihar

 

MAJA SLATINŠEK

 

7

 

LJUBLJANA MOJA, MOJA MLADOST

(Emil Glavnik/Metka Ravnjak-Jauk/Tadej Tomšič)

 

LIDIJA KODRIČ

 

8

 

UMETNICA LJUBEZNI

(Roman Zupančič/Roman Zupančič/Grega Forjanič)

 

LADO LESKOVAR

 

 

9

 

TE NI

(Robert Smerekar, Marko Vozelj/Robert Smerekar, Marko Vozelj/Aleš Avbelj)

 

 

MARKO VOZELJ

 

10

 

SIVO MESTO

(Simona Černetič/Simona Černetič/Tadej Tomšič)

 

SIMONA ČERNETIČ – AYNEE

 

11

 

TAM, NAD VRHOVI SANJ

(Bor Zuljan/Leon Oblak/Patrik Greblo)

 

GIANNI RIJAVEC

 

12

 

ŠOPEK MAKA

(Patrik Greblo/Milan Dekleva/Patrik Greblo)

 

ANŽEJ DEŽAN

 

IZVAJALCI NA FESTIVALU 2007

naslov

avtor glasbe

avtor besedila

izvajalec

Vrstni red nastopa

KDO SI

 

 

ENZO HROVATIN

MIŠA ČERMAK

SLAVKO IVANČIČ

1

NIČ VEČ, NIČ MANJ

 

JOŽE JEŽ

 

JOŽE JEŽ

KALAMARI

 

2

KAJ MI MAR

 

EDVIN FLISER

EDVIN FLISER

ANS. RDEČI DEČKI Z E. FLISERJEM

3

NE RAČUNAJ NAME

 

MARINO LEGOVIČ

DAMJANA KENDA HUSSU

YLENIA

4

STARA KITARA

SAMO JAVORNIK

 

SAMO JAVORNIK

 

 

FOLKROLA 

 

5

OBLEKICA

MIHA GORŠE

 

 

ROMAN ZUPANČIČ

NATAŠA MIHELIČ

 

6

KAKO ŽIVIŠ?

 

 

MARKO MOZETIČ

MARIJA TRAMPUŽ

IVA STANIČ

7

VSE TO JE MOJ SVET

RAAY

 

SIMON MEGLIČ

MANCA ŠPIK

 

 

8

BOLJŠA KOT PREJ

 

MIRAN JUVAN

 

ANASTAZIJA JUVAN

ALENKA GODEC

 

9

POMLAD V MESTU

 

BOŠTJAN GRABNAR

 

DAMJANA KENDA HUSSU

EVA ČERNE

 

10

VIDEZ VARA

BRANKO ROŽMAN

ZVEZDANA MAJHEN

ANDREJA ZUPANČIČ

11

PRIDI!

 

 

ROK GOLOB

 

TOMAŽ HABE

KATRINAS

 

12

NARAVNE SILE

KAREL NOVAK ČARLI

DAMJANA KENDA HUSSU

DAMJANA GOLAVŠEK

 

13

VERJAMEM V SREČO

 

JANEZ DOLTAR

JANI LIPIČNIK

 

JANEZ DOLTAR

DEŽUR

14

 

IZVAJALCI NA FESTIVALU 2006

 Tulio Furlanič

 Neža Drobnič

 Manca Izmajlova

 Anika Horvat

 Maja Slatinšek

 Marko Pezdirc in Zlati muzikanti

 Sergeja 

 Heavenix

 Kristina Oberžan

 Sebastian

 Ana Dežman

 Regina

 Tadeja Fatur

 Slavko Ivančič

KDO JE USTVARJAL LETOŠNJE SKLADBE?

 

ALEŠ AVBELJ

Aleš Avbelj je deset let študiral klarinet, nato pa v srednji šoli še kontrabas. Leta 1994  se je za nekaj let pridružil Greentown Jazz Bandu, s katerim je prepotoval Evropo in Ameriko. Kot vsestranski glasbenik (kontrabas, el. bas) je sodeloval z mnogimi domačimi in tujimi jazz glasbeniki ter zasedbami, kot so: Petar Ugrin, Peter Michelich, Renato Chicco, Dominik Krajnčan, Primož Grašič, Alenka Godec, Eva Hren, New Swing Quartet, James Morrison, Lee Harper, Duško Gojković, Gregory Hutchinson, David Gazarov, Ed Neumeister, Roseanna Vitro, Hector Martignon, Simfonični orkester RTV SLO, orkester Mariborske opere in baleta, Orkester slovenske policije,  Orkester Ruske filharmonije,  Irena Grafenauer... Od leta 1997 je prvi basist Big Banda RTV Slovenija. 

DAMJANA KENDA HUSSU je diplomirana novinarka z razgibano poklicno preteklostjo, zdaj zaposlena kot copy writerka  in urednica publikacij v Cankarjevem domu v Ljubljani. V prostem času že več kot desetletje piše besedila za glasbo številnih slovenskih izvajalcev (Nuša Derenda, Tulio Furlanič, Ylenia Zobec, Marta Zore, Alya, Polona Furlan, Slavko Ivančić, Avia Band, Faraoni, Sebastian idr.).Skorajda ni festivala, na katerega se ne bi uvrstila s svojimi besedili, zanje  pa je doslej prejela tudi nekaj nagrad. 

Poleg besedil za glasbo piše tudi za otroke. Njene  pesmice so  na 12 albumih, napisala je scenarije in songe za več odrskih predstav, v zbirki Čebelica je  slikanica njenih pesmic Kako se kuha mula, redno pa objavlja tudi v revijah Ciciban, Cicido, Kekec in Zmajček.

 

MARKO BOH

Marko Boh je  po izobrazbi doktor medicine in magister kliničnih znanosti, po poklicu pa raziskovalec v farmacevtski industriji. S pisanjem besedil se ukvarja od srednješolskih let naprej, je pa tudi pianist in skladatelj.  V študentskih letih je ustanovil skupino Županova Torta, ki je skušala ustvarjati enolončnico rocka, jazza in ljudske glasbe. Takrat je začel pisati tudi gledališko glasbo in besedila songov (Lutkovno gledališče Pionirski dom, Gledališče Glej, Teater Intima Ljubljana, itd.). Več let je kot pianist sodeloval s pevko Mio Žnidarič,  dolga leta je igral v slovenski blues zasedbi Mojo Hand  (zgoščenka Tivolski pomp). Svoj čas je ropotal  tudi  v zasedbi Jurki in Basisti. Pomemben mejnik njegovega ustvarjanja je zmaga na Festivalu slovenskega šansona 2003 s skladbo Norec , ki je v izvedbi pevca Aleša Hadalina prejela najprestižnejšo nagrado za najboljšo izvedbo.

 

FRANCI ZABUKOVEC

Že dolga leta (in še vedno ...)  je aktiven kot kitarist, avtor in producent v raznih glasbenih skupinah (Rdeči baron, Magnifico, Botri, Kut GAS, Rock Partyzani itn.). V  zadnjem obdobju  pa je še posebej aktiven v avtorsko-aranžersko-producentski vlogi. Sodeloval je  med drugimi tudi s Sergejo, Alenko Godec, Omarjem, Anjo Rupel, Petrom Janušem, Tošem Proeskim, Rambom Amadeusom, Nušo Derenda in še in še ... Poleg tega je tudi član glasbeno produkcijske skupine Bunker.

 

MARJAN HVALA

 Prvi korak v karieri je bil vpis v glasbeno šolo, pri desetih letih je že ustanovil skupino Mladi upi in  na festivalu Vesela jesen leta ´84 z njo tudi zmagal. Z Boštjanom Groznikom sta nato napisala cel kup priljubljenih skladbic, po odsluženi vojaščini pa sta skupaj z očetom organizirala prvi otroški zabavno glasbeni festival »Korajža velja«. Na festivalu so se pojavili  Maja Slatinšek, Tomaž Mihelič - Marlena, Katja  Koren, Ana Praznik ….,  ki so kasneje uspeli na glasbeni sceni.

Za mlade talente je napisal številne skladbe, s katerimi so se najuspešnejši predstavili na  mednarodnih otroških in najstniških festivalih.

Pred dvema letoma je ustanovil skupino Express. Zadnji večji uspeh pa je zabeležil na MMS 2005, kjer je bil nagrajen za najboljšo melodijo.

 

LEON OBLAK

Leon Oblak se je z glasbo začel resno ukvarjati leta 2001. Že prvi dve besedili (»Stigmata« - pesem za promocijo istoimenskega filma in »Konec in pika« - nagrajeno besedilo s festivala MMS 2001) sta mu odprli vrata v svet zabavne glasbe. Kot pisec besedil je v teh petih letih sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbenimi izvajalci (Johnny Bravo, Šank Rock, Kalamari, Platin, Irena Vrčkovnik, Sendi idr.) in bil na številnih glasbenih festivalih (EMA,  MMS, HIT festival, FENS). Čeprav je za svoja besedila prejel že štiri nagrade,  Leon meni, da nagrade niso vselej pravi pokazatelj kakovosti - tudi on pristaja na realnost  latinskega izreka »De gustibus et coloribus non est disputandum.«

 

TOMAŽ LETNAR

Tomaž Letnar je predvsem scenarist dokumentarnih in igranih filmov, televizijskih oddaj različnih žanrov, velikih scensko glasbenih javnih prireditev in hkrati pisatelj ter tekstopisec za različne zvrsti glasbe, od kantat do šansonov. Njegove tekste pojejo Tinkara Kovač, Manca Izmajlova, Panda, Lara Jankovič in drugi.

 

PATRIK GREBLO Po družboslovnem in glasbenem šolanju v Kopru je leta 1995  zaključil visokošolski študij kompozicije in aranžiranja na Berklee College of Music v Bostonu. Deluje kot komponist, aranžer in dirigent . Njegov glasbeni opus, sestavljen iz popevk, instrumentalnih del za komorne in orkestrske zasedbe in glasbeno-scenskih del, obsega več kot 300 del za najrazličnejše zasedbe. Prejel je vrsto nagrad na glasbenih festivalih doma in v tujini. Služboval je kot novinar, voditelj in urednik na RTV Slovenija, kot programski in glasbeni vodja  v glasbenem založništvu Helidon,   od leta 2004 pa je zaposlen kot direktor in strokovni vodja kulturnega in kongresnega centra.

 

PRIMOŽ GRAŠIČ

Študiral je kitaro na konservatoriju v Celovcu. Po študiju je postal član Greentown jazz banda, že prej pa je sodeloval s Kranjskim Dixieland bandom.V letih 91-93 je bil član Ugrin-Divjak Quinteta, od leta 1992 pa redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenije. Je član »Boško Petrovič All Stars Band«, ansambla Ratka Divjaka, »Dominik Krajnčan Quartet«-a,   spremljevalnih skupin znanih slovenskih pevcev ...
 
 Leta 1997 je prejel  Zlatega petelina  za ploščo Noč ima tisoč oči - Primož Grašič Quartet. Tisto leto je za založbo JAZZETTE posnel tudi CD z Ulfom Wakeniusom in Phillipom Chaterine. Sodeloval je z Mariborsko filharmonijo pod vodstvom znanega hollywoodskega dirigenta Lala Shifrina , gostoval na Danskem na kopenhagenskem jazz festivalu, 2001 pa je nastopil s Quintetom Manfreda Josela na treh koncertih vTeheranu.

SIMON MEGLIČ

Z glasbo se je začel ukvarjati skoraj po naključju in takoj vedel, da je to stvar, ki ga v življenju najbolj izpolnjuje. Pisanje avtorskih skladb in besedil ga celo bolj privlači kot samo petje in nastopanje, pa čeprav je znan predvsem kot pevec  skupine Bepop. Z besedili je sodeloval že z mnogimi, predvsem mladimi glasbeniki, na primer s Petrom Janušem, Seregejo, Nuško Drašček in  Žano,  največ besedil pa je vendarle napisal za skupino Bepop.

 

URŠA MRAVLJE FAJON

Uršo Mravlje Fajon glasba  spremlja že vse življenje, saj je menda  že pri slabih dveh letih nastopala . Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je sodelovala na Radiu Kranj, kasneje na Radiu Slovenija, Radiu Koper in Televiziji Slovenija. No,  radio kot medij ji je tako močno zlezel pod kožo, da je še danes njena "prva ljubezen". Kot voditeljica in glasbena urednica ter tudi PR pri glasbeni založbi je glasbeni svet še dodatno spoznala. Ustvarjanje skladb, snemanja, organizacija koncertov, promocija, zakulisja, avtorji in izvajalci so postali del njenega vsakdana. In nastal je prvi  lastni tekst , nato drugi, tretji…« Ponosna sem na vsak košček, ki ga prispevam v glasbeni svet, saj je to edini svet, kjer so sanje še dovoljene«, pravi Urša.

 

JAKA PUCIHAR

Pred osmimi leti je na Akademiji za glasbo zaključil študij kompozicije in glasbene teorije pri profesorju Alojzu Srebotnjaku. Vzporedno s tem je končal tudi študij jazz klavirja na DGBŠ Veljka Glodića. Za simfonično delo Koncert za tolkala in orkester je prejel študentsko Prešernovo nagrado.

Kmalu po končanem študiju je postal asistent na Akademiji, kjer predava jazz harmonijo, jazz aranžiranje in improvizacijo. Akademska kariera se nadaljuje, saj je že zelo blizu doktorskega naslova. Je tudi član Društva slovenskih skladateljev.
Sodeluje  s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim orkestrom Vrhnika, Orkestrom slovenske vojske in Big bandom RTV Slovenija .Njegova dela so izvajali tudi v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Franciji, Izraelu, na Norveškem ter v ZDA. 
 

SLAVKO AVSENIK ml.

Slavko je skladatelj, pianist, producent, urednik. Končal je Visoko šolo za glasbo v Gradcu (jazz in klavir) in nadaljeval na Berklee College v Bostonu študij filmske glasbe.  Kot urednik in producent je delal v številnih glasbenih hišah doma in po svetu, pred sedmimi leti pa je odprl tudi lasten studio. Ustvarjal je glasbo za filme (Morana, Remington), televizijo in nekatere glasbene skupine, kot koproducent in aranžer je sodeloval na primer pri skupini Leibach, v zadnjem času pa je bil gotovo najbolj odmeven koncert Siddharte s simfoniki, kjer je Slavko sodeloval s svojimi priredbami. Znani so njegovi CD z uspavankami za dojenčke in priredbami otroških pesmi Janeza Bitenca.

 

DEČO ŽGUR

Študiral je na Akademiji za glasbo. Z razvojem slovenske popevke se je posvetil tudi tej zvrsti slovenske glasbe, ustvarjal pa je tudi za radio, televizijo in film. Tako je napisal glasbo za tri slovenske filme (Učna leta izumitelja Polža, Sreča na vrvici, Nobeno sonce), za različne lutkovne predstave itd. Danes je glasbeni producent na Radiu Slovenija.

 

FERI LAINŠČEK

Feri Lainšček je sicer študiral novinarstvo, vendar se je njegova kariera že zelo kmalu osredotočila predvsem na ustvarjanje literarnih del. Piše poezijo, prozo, dramatiko – za mladino in odrasle. Nekatera dela so prevedena tudi v tuje jezike. Dobil je nagrado Prešernovega sklada za roman Ki jo je megla prinesla, nagrado Kresnik za najboljši slovenski roman (Namesto koga roža cveti), nagrado Večernica za najboljše slovensko mladinsko literarno delo, Kajuhovo nagrado za roman Raza…

Kot avtor besedil sodeluje z mnogimi slovenskimi pevci, na primer z Mio Žnidarič, Otom Pestnerjem, Regino, Manco Izmajlovo, Meri Avsenak, skupino Kontrabant, Langa, Posodi mi jurja in drugimi.

 

VLADO POREDOŠ

Vlado je sicer vokalist, kitarist pri skupini Orlek, vendar čedalje bolj priznan tudi kot pisec tekstov. Je Prekmurec, ki živi z družino v Zasavju. S svojimi teksti ohranja duh zasavskih revirjev. Pesmi so čustveno »nabite«, angažirane, povedne, včasih tudi pretresljive, vendar ne za vsako ceno populistične. Pravijo, da nekako ohranjajo ljudsko izročilo na svojstven način.

S svojo skupino Orlek nastopa povsod po svetu, saj so letos bili že v  Pakistanu, v ZDA, na Poljskem …

 

MATJAŽ VLAŠIČ

Matjaž se je srečal z glasbo  v mladosti in že pri petih letih je igral na violino. Tako ni čudno, da je postal član glasbenih skupin še v osnovni šoli. Med študijem na glasbeni akademiji se je pridružil skupini Pop design, za katero je napisal vrsto uspešnic. Kasneje je ustvarjal tudi za druge izvajalce in nekajkrat zmagal na tekmovanjih za izbor evrovizijske popevke.  Leta 1998 je na Evrosongu tekmoval s skladbo Naj bogovi slišijo, tri leta kasneje je tekmoval s skladbo Energy in letos s skladbo Mr Nobody.

 

URŠA VLAŠIČ

Tako kot njen mož Matjaž se je tudi ona že zelo zgodaj srečala  z glasbo. Pri šestih letih se je pričela učiti klavir in enkrat celo osvojila tretje mesto na tekmovanju  mladih pianistov. Kasneje se je preizkusila tudi kot pevka, najprej kot spremljevalna vokalistka, nato tudi kot samostojna izvajalka. Njen prvi nastop na izboru za evrovizijsko popevko je bil ravno v času, ko je končala glasbeno akademijo. Danes je Urša učiteljica klavirja in uspešna tekstopiska.  Za našo predstavnico na Evrosongu je letos napisala tekst že četrtič.

 

KLEMEN KOTAR

Nekakšen začetek znane glasbene kariere je bilo državno tekmovanje, kjer je osvojil tretje mesto v igranju klarineta. Kmalu potem se je oprijel tenor saksofona in glasba ga je zanesla na Akademijo za glasbo, oddelek za jazz. Pridružil se je ansamblu Soulata, z njim nastopal v TV oddaji Petka,  s skupino Big Foot Mama in skupino Mojo Hand nastopal na koncertih v Križankah, na Lentu… Po zaključeni Akademiji je nadaljeval študij na univerzi v Gradcu.

Danes ustvarja in igra predvsem z Elektrik Jazz Quartet, poučuje na Akademiji za glasbo, igra na koncertih z Big band RTV in orkestrom slovenske vojske, komponira za izvajalce zabavne glasbe itd.

 

ROK GOLOB

Pri šestih letih je začel igrati violino, tri leta kasneje še klavir.   Pri petnajstih  so prišle na vrsto klaviature pri hard-rock bandu in nato še kitara. S prijatelji je ustanovil skupino So what, skoraj istočasno pa  tudi kvartet godal Rokulus.    Leta 1993 je začel s študijem kompozije na Glasbeni akademiji v Ljubljani. Kot komponist in multi instrumentalist je nato posnel svoj prvi CD z naslovom Rokland, za katerega je vse inštrumente odigral sam. Za to svoje delo je prejel dva Zlata petelina. Rok je kmalu po prvencu Rokland ustanovil jazz-rock ansambel Stop the band in z njim osvojil  v letu 1998 kar štiri Zlate peteline.

Po končani akademiji se je odpravil na podiplomski študij v Ameriko na University of Southern California v Los Angelesu, kjer je študiral pri znamenitih komponistih filmske glasbe: Elmerju Bernsteinu, Christopherju Youngu, Davidu Raksinu, Leonardu Rosenmanu... 

Njegova skladba Letim v izvedbi Katrinas je na festivalu Slovenska popevka 2001 osvojila nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti. 

GREGA FORJANIČ

Grega je kitarist, ki je v slovenskem prostoru igral že v številnih zasedbah, na primer s Petrom Ugrinom, v Radko Divjak Jazz Quartetu, Big bandu RTV Slovenija in drugimi. Je avtor projektov Janeza Benčine Benča, napisal je tudi več del scenske glasbe, za reklamne filme, otroške skladbe… Je avtor več kot 300 aranžmajev zabavne glasbe.

Zadnja leta je vodja producentske skupine na RTV Slovenija.

 

TEO KAHRIMANOVIĆ

Tea je glasba  pritegnila že v mladih letih, saj se je v osnovni šoli  učil violino, čeprav ga je bolj vleklo h klaviaturam, zato se jih je naučil igrati sam. V srednji šoli je skupaj s prijatelji ustanovil skupino So What, s katero so izdali celo album. 

Med letoma 1993 in 2001 je na Radiu v Kopru delal kot glasbeni redaktor in vodil avtorske oddaje. Svoje široko glasbeno znanje je leta 1996 prenesel tudi v tiskane medije, saj od takrat dalje sodeluje z revijo Smrklja kot glasbeni kolumnist in recenzent glasbenih albumov, leta 2001 pa je tovrstno delovanje razširil tudi na revijo Eva. 

Od leta 1997 dalje je član popularne slovenske skupine Zmelkoow, pri kateri poleg klaviatur igra tudi kitaro. V letu 2002 je začel sodelovati s Tinkaro Kovač , od leta 2003 dalje pa nastopa tudi v njeni spremljevalni skupini.  Napisal  je  glasbo za dva otroška filma v produkciji TV Koper-Capodistria (La Gara ter La Storia Di Monica).

 

TOMAŽ GRINTAL

Je član Big band RTV Slovenija že trideset let in sam meni, da je to dovolj zgovoren podatek za opis njegove glasbene kariere.

 

LOJZE KRAJNČAN

Po šolanju na Visoki šoli za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu in Berklee College of music v Bostonu je najprej sodeloval kot pozavnist v Simfoničnem orkestru in Big Band RTV SLovenija, po odhodu  Jožeta Privška pa prevzel dirigentsko palico. Kot skladatelj, aranžer in dirigent sodeluje z uglednimi solisti in orkestri doma in v tujini.

 

SAŠO FAJON

Tako nekako dve desetletji je Sašo v glasbi, z glasbo. Znanje je nabiral v glasbeni šoli, se kasneje vpisal tudi na Akademijo za glasbo in ves čas prakticiral v glasbi – učil, vodil pevske zbore, pisal skladbe, pobiral nagrade na festivalih… In tako bo tudi naslednjih dvajset let in nato še enkrat dvajset in še…

 

ALEKS KOGOJ

V najstniških letih je pričel z literarnim udejstvovanjem, s filmom (filmsko montažo in posebnimi učinki). Zaradi glasbenega znanja je uspešno povezoval sliko z  zvočnimi podobami, kar ga je pripeljalo do njegovega prvega eksperimentalnega filma z naslovom »Keketz«. Po nekaj upodobitvah je sledila prva televizijska oddaja z naslovom »Glasbeni butik«.  Od leta 1993 je dejaven kot režiser oglasov in videospotov. Leta 2000  je dobil nagrado  TV SLOVENIJA  za najboljšo upodobitev in režijo. Njegova žanrska posebnost je komedija, izkušen pa je tudi na področju posebnih učinkov.

 

TONI GAŠPERIČ

Upokojeni učitelj iz Metlike je izdal nekaj knjig humoresk, napisal vrsto časopisnih člankov, vodil več radijskih oddaj  in  pred dobrimi tridesetimi leti pričel pisati besedila za zabavno in narodnozabavno glasbo. Njegova besedila so peli na Slovenski popevki, na Melodijah morja in sonca, na Narečni popevki, na Ptuju, na večeru šansonov v okviru Slovenske popevke, na Vurberškem festivalu in še kje. Za tekste je prejel nekaj nagrad, Za življenjsko delo  mu je Društvo piscev slovenske glasbe podelilo Souvanovo nagrado. Največ njegovih besedil je uglasbil Toni Verderber, nekaj Henrik Burkat Henček, pa Silvester Mihelčič in še kdo, zadnji dve leti pa sodeluje kot v pravem tandemu  z Markom Pezdircem. Že dvakrat sta bila uspešna na Slovenski polki in valčku, letos pa  ciljata na najvišjo nagrado na Slovenski popevki.

 

MARKO PEZDIRC

Novomeški glasbenik je pričel svojo glasbeno kariero pri osemnajstih kot pevec ansambla Rompompom. Z njim je nastopal večinoma po tujini, istočasno pa je ustanovil Snemalni studio, ki je lani praznoval petnajstletnico delovanja. V tem času je sodeloval  s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki kot producent in tonski mojster. Ustvaril je več kot sto melodij za razne glasbene skupine. V zadnjem času ustvarja tudi za Zlate muzikante - njegovi skladbi Berač in Iskal sem in našel sta bili nagrajeni na Slovenskem valčku in polki 2005 in 2006. 

 

BOŠTJAN GRABNAR

Boštjan je poklicni glasbenik, ki je svoje izkušnje nabiral tudi v nekaterih znanih glasbenih skupinah, kot so Pop design oziroma Gimme 5. Kot avtor je sodeloval že pri marsikateri skladbi, ki je zelo hitro postala uspešnica. Tako kot Matjaž Vlašič se tudi Boštjan  skoraj redno pojavlja med tistimi, ki svoje skladbe predstavljajo na izborih za Evrovizijo. Lani je na Slovenski popevki s skupino Yuhubanda celo osvojil prvo mesto po mnenju občinstva.

 

KATARINA HABE

Katarina je svojo pevsko pot začela že pri sedmih letih v zboru Metke Pihler,  pri 14-ih letih pa je ustanovila manjšo vokalno skupino,  iz katere je zrasla skupina Katrinas. Leta 1992 se je pridružila skupini So What. Posneli so projekt Ko dolgčas te napade in s skladbo Pogrešam te zmagali na festivalu Pomlad na obali . V tem času se je začela učiti tudi klasično solopetje pri prof. Doroteji Cestnik-Spasić.

Po petih letih skupinskega glasbenega ustvarjanja se je odločila za solistično pevsko pot in 1997  izdala avtorsko zgoščenko z naslovom Gorim ter posnela videospot za uspešnico Ne rabim dveh dežnikov. Leta 1997 se je udeležila izbora za EMO in leta 1998 nastopila kot predskupina Caught in the Act. Večkrat je sodelovala tudi s celjskim plesnim orkestrom Žabe ter s skupino Stop the band.

Tudi na študiju psihologije je svoje zanimanje usmerila na področje   glasbe in ta študij ne samo končala ampak ga nadgradila  z doktoratom. Še vedno pa kot avtorica sodeluje pri glasbenih projektih in kot pevka nastopa v skupini Katrinas.

MARINO LEGOVIČ je svoje življenje zapisal glasbi. Od osmega leta, ko je sedel za klavir, do danes mu je glasba predstavljala ljubezen, šolsko obveznost, poklic, hobi in uspeh (približno v tem vrstnem redu). Marino trdi, da je glasbeni "odvisnik".  Glasbeno se je opismenjeval v glasbeni šoli, študij klavirja in glasbene teorije nadaljeval še v srednji šoli in dokončal znanstveno-pedagoško in kompozicijsko smer na Glasbeni akademiji.  Sicer Koprčan, pravi Istran, trmast in vedno dobre volje, sodeluje že krepkih 25 let z najboljšimi slovenskimi avtorji in izvajalci. Ima pravi nos za talente (ali oni zanj), saj skoraj praviloma postanejo zvezde stalnice na slovenskem glasbenem nebu.

 © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2019 | Vse pravice pridržane | Kontakti