Foto:
Foto:

Nagrajeno podjetje Aleša Potočnika je nagrado prejelo za pohištvo Sistem 2016 oblikovalcev Julijana Krapeža in Aleša Potočnika ter konstruktorja Jureta Benceta. Komisijo je pohištvo prepričalo z novimi tehnološkimi rešitvami, odlično izdelavo in izvrstnimi materiali. Med petimi finalisti so mu družbo delali še Feidom AA, Job Plus, Bial in Aklih design studio. Strokovno komisijo so sestavljali Janez Koželj, Marco Marangone, Marijan Orešić in Vladimir Pezdirc. Podelili so tudi nagrade top ideje, ki pomenijo priznanje za najbolj drzne in sveže ideje na letošnji 7. borzi oblikovanja, kjer se predstavljajo domiselne, inovativne in kreativne oblikovalske rešitve mladih arhitektov in oblikovalcev. Ideje so ocenjevali Branka Močnik, Dejan Kos in Ernest Nograšek. Med nagrajenci so oblikovalci Maja Repotočnik (delovna miza Homework), Tadej Juranovič (stojalo za kitaro G-stand) in Simon Bregar (večnamenski obešalnik Kolmio). Nagrada za najlepši razstavni prostor je pripadla oblikovalki Lani Strle.

Posebno priznanje Mizarstvu Potočnik

Društvo oblikovalcev Slovenije je podelilo posebno priznanje pohištvo leta 2017. Komisija društva je priznanje podelila Mizarstvu Potočnik, in sicer za mini bar, element Sistema 2016 izpod oblikovalskega peresa Julijana Krapeža. Najstarejšo nagrado sejma, ki jo uredništvo Večerove revije Naš dom najbolj funkcionalnim rešitvam podeljuje že 47 let, je prejelo podjetje 3S design za funkcionalne kolekcije dodatkov za dom. Komisijo so sestavljali Mateja Panter, Tea Goljevšček in Jurij Dobrila. Nagrajene eksponate si je možno ogledati na posebni razstavi v dvorani Kocka.

Predstavlja se 182 podjetij iz 17 držav

Na odprtju sejma je zbrane nagovoril direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl, ki je na kratko predstavil dogajanje na obeh sejmih. Gospodarsko stanje v državi je orisal generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, obiskovalce pa je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Sejem Ambient Ljubljana, že 27. po vrsti, predstavlja ponudbo pohištva in notranje opreme, medtem ko je sejem Dom Plus v večji meri namenjen stavbnemu pohištvu, ogrevalni in hladilni tehniki ter montažnim hišam. Na obeh sejmih skupaj se predstavlja 182 podjetij iz 17 držav. Na Gospodarskem razstavišču so se za nadgradnjo Ambienta z jesensko različico sejma Dom odločili zaradi vsebinske prepletenosti, oba pa si je mogoče ogledati z eno vstopnico. Namenjena sta vsem, ki se odločajo za prenovo ali opremljanje svojih zasebnih ali poslovnih prostorov, ogledati pa si je mogoče tudi novosti s področja dizajna. Pripravili so tudi številne svetovalne in izobraževalne spremljevalne dogodke.

Foto: MMC RTV SLO/ Katja Štok