Petra Sodja želi, da njene torte in slaščice, govorijo svojo zgodbo. Foto: Petra's Cake
Petra Sodja želi, da njene torte in slaščice, govorijo svojo zgodbo. Foto: Petra's Cake

vejicami in cvetjem.

Petra je nase opozorila z objavami na Instagramu, na katerem objavlja pod imenom @petrascake (Pcakes). Po poklicu socialna delavka, ki je kot pripravnica delala v organizaciji Šent, je pri delu pogrešala ustvarjalnost. "Torte so prišle spontano, saj sem se v tem delu počutila dobro," pravi. Svojo prvo torto je spekla ravno "za takratno šefico. Če zdaj gledam nazaj, mi je sicer še vedno zelo všeč, saj je precej odštekana, seveda pa izvedba ni bila najbolj izpiljena, zato bi ji danes dala oceno 3."

NAGRADA: knjiga Vse sladko Rachel Allen, Mladinska knjiga (velja le za 16. december)
Vprašanje: S koliko vrtnicami je bila okrašena ena od zahtevnejših poročnih tort, ki jih je naredila Petra?
Odgovore z osebnimi podatki pošljite na lepota.bivanja@rtvslo.si

Za izdelavo torte, v čemer je samouk, saj se je vseh trikov naučila z brskanjem po spletu in s prakso, potrebuje od dve do tri urei, za tiste zahtevnejše tudi do osem ur. Vse njene torte odražajo njen slog, pravi. "Zelo se trudim, da na torti umetniško izrazim neko temo, da ni vse tako zelo dobesedno." Pri tem poudari, da videz ni vse, enako pomemben je tudi okus torte, ki jih razvija in testira kar nekaj časa. Poleg tort izdeluje tudi druge slaščice, kot so cake pops, sladke grižljajčke na palčkah in zloženke v kozarčke. Koliko tort je spekla v šestih letih, od kar ustvarja Pcakes? "Tort ne štejem," pravi.


* Med prispelimi naslovi bomo izžrebali nagrajenca in ga o tem tudi obvestili. Splošne pogoje za izvedbo nagradne igre si lahko preberete tukaj.