Prometni klub RSS

Predstavitev prometnega kluba

  • Hitre in pravočasne prometne informacije so voznikom v veliko pomoč. V Prometni klub Radia Slovenija vozniki sporočajo podatke o zastojih, prometnih nesrečah in drugih večjih ovirah v prometu. Mi pa poskrbimo, da informacije prek radijskih valov v najkrajšem možnem času pridejo do poslušalcev. Gre za edini takšen klub v Sloveniji in že uveljavljen sistem obveščanja voznikov. Temeljni cilj kluba je hitro obveščanje javnosti o prometu na slovenskih cestah. Na Radiu Slovenija želimo čim več voznikom olajšati potovanje, ga narediti prijetnejšega, predvsem pa varnejšega.
  • Če pogosto vozite po slovenskih cestah in ste pripravljeni o aktualnih razmerah v prometu obveščati prek radijskih valov tudi druge voznike, vas vabimo, da postanete član Prometnega kluba Radia Slovenija. Ob zapletih na cestah pokličite brezplačno telefonsko številko kluba, sodelavci Radia Slovenija pa se bomo potrudili, da bo vaša informacija pomagala drugim voznikom načrtovati potovanje ter se pravočasno izogniti morebitnim zastojem in naletom.
  • Pošljite izpolnjeno spletno klubsko prijavnico, mi pa vam bomo poslali podrobnejša navodila o sporočanju informacij. Prijavnico nam lahko pošljete tudi po pošti na naslov: Radio Slovenija, Prometni klub, 1550 Ljubljana ali na elektronski naslov: prometni.klub@rtvslo.si.

Pogosta vprašanja

Vprašanje
Ali moram biti naročnik določenega telefonskega ponudnika, če se želim včlaniti v Prometni klub Radia Slovenija?
Odgovor

Ne, člani kluba telefonirajo brezplačno iz katerega koli slovenskega omrežja na posebno klubsko številko, klici iz tujine pa na to številko niso mogoči.

Vprašanje
Ali je mogoče na klubski številki dobiti tudi informacije o stanju na cestah?
Odgovor

Praviloma je brezplačna klubska telefonska številka namenjena sprejemanju podatkov, želimo da ni obremenjena z drugimi pogovori, če pa želi kdo poklicati uredništvo, lahko pokliče telefonsko številko 01 475 22 65 ali pošlje elektronsko sporočilo na mailto:prometni.klub@rtvslo.si

Vprašanje
Ali je klubska telefonska številka javno objavljena?
Odgovor

Ne, številka ni javno dostopna, poznajo jo le člani Prometnega kluba Radia Slovenija.

Vprašanje
Je treba za članstvo v klubu plačati članarino?
Odgovor

Ne. Tudi klici na klubsko številko so za člane brezplačni.

Vprašanje
Kakšne koristi imajo člani?
Odgovor

Neposrednih materialnih koristi nimajo, seveda pa informacije o stanju na cestah, ki jih sporočajo drugi člani in so objavljene v radijskih programih, lahko pomagajo tudi njim, da se izognejo zastojem, naletom in drugim nepredvidljivim dogodkom na cestah.

Vprašanje
Ali člani dobijo brezplačni mobilni telefon?
Odgovor

Ne, lasten mobitel je pogoj za članstvo.

Vprašanje
Ali posneta sporočila članov Radio Slovenija predvaja v svojih programih?
Odgovor

Ne, načrtovan pa je klicni center, ki bo omogočal snemanje pogovora. Če se bo Radio Slovenija kdaj odločil za predvajanje posnetkov sporočil, bo za to pridobil soglasje člana.

Vprašanje
Imajo člani kluba kakšne obveznosti?
Odgovor

Njihova obveznost je samo ena: pričakujemo, da informacije sporočajo prostovoljno in da z njimi ne zavajajo uredništva ali poslušalcev.

Vprašanje
Kdo sprejema sporočila s cest?
Odgovor

Sprejemajo jih za sprejem in objavo prometnih informacij posebej usposobljeni sodelavci, in to vsak dan od 4.30 do 22.30, del noči pa novinarji v uredništvu radijskih poročil.

Vprašanje
Ali informacije članov pred objavo preverjate?
Odgovor

Ne, objavimo jih v najkrajšem možnem času. Člani so zaupanja vredni prostovoljni poročevalci in odločilna je hitrost objave v radijskih programih. Ob včlanitvi v klub dobijo kratka navodila o tem. Ob večjih ovirah in hujših dogodkih spored prekinemo. Seveda pa je vsak dogodek treba spremljati vse dotlej, dokler traja, in pridobiti dodatne informacije. Pogosto več klicev članov o istem dogodku omogoča, da informacije tudi aktualiziramo.

Vprašanje
O katerih dogodkih na cestah naj poročajo člani kluba?
Odgovor

Dobrodošli so podatki o vseh resnejših težavah v cestnem prometu – o nesrečah, zastojih, delih, ovirah na cestišču ter o težavah, ki jih povzroča vreme tako na avtomobilskih in drugih pomembnejših cestah kot tudi v urbanih okoljih.