O RTV Slovenija   Sporedi   Novice   TTX   Avdio/Video   Forumi   Kontakti   English
Proti soncu ANG kontakt domovMatevž Lenarcic


Zakaj sponzorirati
Matevž Lenarčič je popotnik, alpinist, profesionalni fotograf, pilot ter predvsem velik ljubitelj narave. Preplezal je že Grenlandijo, Himalajo, Patagonijo ... a stvar, ki ga v življenju najbolj navdušuje, je letenje. Tako z jadralnim padalom kot z letalom.

In ker je želja po preizkušanju mej zmogljivosti človeškega telesa in tehnične opreme že od nekdaj v človekovi naravi, se je Matevž Lenarčič v svojem avanturističnem duhu odločil, da poskusi meje doseženega potisniti še za korak naprej. Iz teh korenin je zrasla ideja o poletu okoli sveta z ultralahkim letalom, ki je v osnovi izdelano in primerno za rekreativno letenje nad sosesko.

Primer lanskega letala.

Pomladi leta 2003 se bo Lenarčič tako znova odpravil na pot okoli sveta.

Znova zato, ker je enkrat že poskušal, a mu zaradi birokratske togosti kanadskih upravnikov poskus ni v celoti uspel. Kot prvi je preletel celotno Rusijo, nato še Aljasko in Kanado. Preletel je 25.000 km, 2/3 celotne poti okoli sveta.

Tokrat je dovolj pravočasno poskrbel, da mu takšne ovire nikakor ne bodo mogle ogroziti uspešne izpeljave projekta. Uspeh poleta z ultralahkim letalom okoli sveta bo tokrat odvisen 'samo' še od treh dejavnikov - enega človeka, enega letala in enega motorja!

Prvič v zgodovini se bo človek s takšnim letalom in brez sopotnika ali kakršnega koli spremstva odpravil na pot, ki bo tisoče kilometrov vodila čez prostrana nenaseljena področja. Vsekakor izziv, ki zahteva nepopisno mero poguma, vztrajnosti, fizične in psihične vzdržljivosti, odlično organizacijo in brezhibno pripravljeno letalo. Še večji izziv pa seveda predstavljajo dejavniki, ki se vnaprej dostikrat ne dajo predvideti - skrajno neprijazne vremenske razmere, nevarnost tehničnih okvar na letalu in odzivi človeškega organizma na čezmeren fizični in psihični napor.

Tokrat bo Matevž letel z ultralahkim letalom slovenskega proizvajalca Pipistrel SINUS 912, ki je plod slovenskega znanja in letalskega razvoja. Ideja, ki lahko ima še tako globoke korenine, pa se brez pomoči v obliki sponzorskih sredstev ne bo mogla razviti v uspešen in vsem opazen projekt.

Zato se v tem trenutku, ko je projekt v fazi pripravljanja, obračamo na vas z zanimivo idejo, kako lahko to avanturo za tržno usmerjene cilje izkoristite tudi vi in vaše podjetje.

Po svoji naravi je prvi prelet s takšnim letalom in brez spremstva okoli sveta izjemno privlačen za vse vrste medijev, tako nacionalne kot mednarodne. Podprla ga bo ekipa različnih strokovnjakov s področja telekomunikacij, uporabe interneta in medijev. Ta ekipa bo različne medije vsak dan oskrbovala s slikovnim materialom, dnevnimi novicami in videomaterialom, ki bo v živo predvajan prek interneta. Ves ta material pa bo razposlan tudi mednarodnim medijem po vsem svetu (TV, radio, press, internet, knjige, filmi, novinarske konference ...). Poleg vseh različnih možnosti za predstavitev in promocijo sponzorjev ponujamo generalnemu sponzorju možnost uporabe projekta v promocijske namene v spotih, oglasih ...

Naj omenimo le še to, da se je večina sponzorjev, ki so projekt finančno ali z drugimi sredstvi podprli že lani, tudi letos odločila za sodelovanje. To pa pomeni, da so bila njihova pričakovanja izpolnjena, sredstva pa učinkovito vložena.
Z vso podporo bomo ustvarili projekt, ki bo medijsko zelo izpostavljen. Oglaševalska vrednost projekta se ocenjuje na prek 4.000.000,00 $. Zakaj si ne bi svoj delež kolača odrezali tudi vi?

Za dodatne informacije se obrnite na Polono Marzel; tel.: 04/ 297 18 52.

TELEVIZIJA
 • Poročanje o projektu na mednarodnih TV-postajah.
 • Nacionalne in lokalne TV-postaje bodo prej obveščene o načrtovani poti prek njihovega področja. Prav tako jim bomo stalno pošiljali novice, intervjuje ...
 • Poročanje o poteku letenja na slovenski nacionalni in drugih
  televizijah.
RADIO
 • Intervjuji v živo bodo organizirani in objavljeni na nacionalnih in
  lokalnih radijskih postajah.
PERIODIČNI TISK
 • Lokalne in tuje revije z različnih področij (fotografija, letalstvo,
  potovanja ...) bodo objavljala članke o poletu.
DNEVNIKI
 • Lokalni in nacionalni časniki bodo obveščali bralce z dnevnimi
  novicami o poteku poleta.
INTERNET
 • www.worldtranssiberia.com
 • Domača stran projekta bo zelo obiskana in priljubljena, saj bo projekt predstavljal kar nekaj poskusov podiranja svetovnih rekordov (prvo ultralahko letalo, ki bo prečkalo nekdanje ruske republike od Gruzije do Kazahstana, prvi polet okoli sveta brez zračnega spremstva, prvo poročanje v živo iz letala ...).
 • Spletne strani bodo vsak dan obnovljene s fotografijami, videoposnetki iz zraka ter avdioposnetki pilota.
 • Najbolj zanimivi deli poleta bodo na spletu predvajani neposredno.
 • Na naših spletnih straneh bomo omogočili vrsto različnih načinov za oglaševanje naših sponzorjev: (glavna pasica, videoklipi, fotografije ...) prav tako bodo na strani povezave do domačih strani vseh sponzorjev.
KNJIGE
 • Izdana bo knjiga z barvnimi fotografijami v štirih jezikih (slovenski, nemški, angleški, ruski). Avtor vseh materialov bo pilot in profesionalni fotograf Matevž Lenarčič.
 • Nekatere fotografije bodo razkrile očem še nikoli videne predele sveta. V knjigi bo posebna stran z naštetimi sponzorji.
DOKUMENTARNI FILM
 • Med poletom bo posnet 30-minutni dokumentarni film; vključeni bodo tudi posnetki z letala.
 • Film bo distribuiran vsem večjim svetovnim TV-postajam in bo na programu najkasneje v dveh letih po končanem poletu.
 • V film bomo sponzorje vključili pred njim in po njem, vmes pa bodo vidni logotipi.
MULTIMEDIJSKE PREDSTAVITVE
 • V dveh letih po poletu bomo organizirali različne predstavitve projekta, tudi multimedijske, kjer se bodo pojavljali tudi sponzorji. Z največjimi sponzorji bomo sklenili dodatne dogovore za dodatne predstavitve (gigant plakati, posebne predstavitve ...).
NOVINARSKE KONFERENCE
 • Pred poletom , med njim in po njem bomo organizirali nekaj nacionalnih ter
  mednarodnih novinarskih konferenc, na katerih bomo predstavili  tudi sponzorje.Predstavitev sponzorjev
Cenik / Možnosti

Aerodrom Ljubljana
PIPISTREL

SCT
Creatim
Adria