Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Tu je Jazz festival Piran - Portorož!

Jubilejno Tartinijevo leto, 50. obletnico Avditorija Portorož in 25 let Turističnega združenja Portorož v teh dneh podčrtuje tudi Jazz festival Piran - Portorož. Program je zastavljen velikopotezno, z mednarodnimi gosti svetovnega slovesa.

3. julij: Slovenska skupščina leta 1990 sprejela deklaracijo o suverenosti države RS

Slovenska skupščina je na današnji dan leta 1990 sprejela deklaracijo o suverenosti države Republike Slovenije, s katero je določila enoletni rok za sprejem nove ustave in vladi naložila, da do ...

Novi roman Leile Slimani 'Dežela drugih': Biti ženska borbeno, samosvoje in pogumno

Poletje je čas za branje in tokrat smo s knjižne police vzeli nov roman francoske pisateljice Leile Slimani 'Dežela drugih'. Taja Petrič, študentka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici, se je o njem pogovorila s prevajalko Sašo Jerele.

Sandi Škvarč: "Ta pesem z raznolikostjo izvajalcev zajema bistvo prireditve"

Koncert generacij, ki bo 1. in 2. julija 2022, se po osmih letih vrača. 

Ditka: Nastopil je čas, da predstavim drugo stran svoje zgodbe

Kantavtorica in skladateljica Ditka, ki jo poznamo po uglasbenih pesmih slovenskih pesnikov, že vse od najstniških letih piše tudi besedila v angleškem jeziku. Z eno od skladb je navdušila tudi priznanega britanskega producenta Stuarta Eppsa.

V Piranu dokazali, da so mladi še kako podjetni

Na letošnjem nacionalnem tekmovanju Moje podjetje se je odlično izkazal podjetniški tim dijaškega podjetja, ki so ga zasnovali na Gimnaziji, elektro in pomorski šoli Piran.

Več

Novice

Ukrajinskim sirotam želijo zgraditi igrišče

Na pobudo lokalne skupnosti bodo dvorišče ob nekdanji šoli v Slavini, kjer je od začetka maja nastanjenih 20 sirot iz Ukrajine, preuredili v otroško igrišče. Ta teden so za ta namen začeli zbirati donatorska sredstva na posebnem računu.

Zaradi suše omejena poraba pitne vode

Na zgornjem Vipavskem, delu Goriške in srednje Soške doline so pristojne službe zaradi suše omejile porabo pitne vode. Prepovedano je namakanje, pranje avtomobilov, polnjenje bazenov in vsakršna druga raba vode, ki ne služi primarni oskrbi.

Poleti so potrebe po krvi večje

V poletnih mesecih je potreba po krvi večja. Obenem pa je v tem času tudi manj krvodajalcev in več odklonov. Se pa s prvim julijem odpravlja odklanjanje krvodajalcev na podlagi njihove spolne usmerjenosti.

Svetniki občine Tolmin o vplivu obvoznice na razvoj Sotočja

Januarja so začeli graditi kilometer in pol dolgo tolminsko obvoznico, ki so jo sicer začeli načrtovati že pred 15 leti. Traso, ki so jo sprejeli leta 2013, je zdaj že videti, čaka pa jih še najtežji del - gradnja mostu čez reko Tolminko.

Savnik Winklerjevi v šempetrski bolnišnici niso potrdili mandata

Svet zavoda bolnišnice v Šempetru pri Gorici je na sinočnji seji imenoval vršilca dolžnosti strokovnega direktorja.

Dnevni migranti čez mejo z javnim prevozom

V Piranu so predstavili čezmejni projekt z naslovom »IstraConnect«.

Obeta se polletna popolna zapora na cesti Kobarid-Bovec

Oktobra bo direkcija za infrastrukturo začela z rekonstrukcijo še zadnjega ozkega grla na državni cesti med Kobaridom in Bovcem.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov