Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ladijske voznine dosegle najvišjo raven v zgodovini

Povpraševanje po ladijskih prevozih je veliko, a primanjkuje praznih kontejnerjev in prostora na ladjah. Na Reki smo poiskali tudi odgovore, kakšne so nove obveznosti za slovenske lastnike plovil, ki so registrirana na Hrvaškem.

22. junij: Leta 1508 so v Ahacijevem jašku odkrili bogato cinobaritno rudo

Po legendi naj bi idrijski škafar neznano svetlo tekočino pokazal zlatarju v Škofji Loki. Rudo naj bi začeli kopati že leta 1493 na mestu, kjer zdaj stoji cerkev Svete Trojice.

Krajani Oseka in Vitovelj končno dobili prostore za delovanje

Drevi bodo v Oseku slovesno odprli in predali namenu Dom krajanov, na katerega so čakali več desetletij. Novogradnja, ki jo je financirala Mestna občina Nova Gorica, je stala 430 tisoč evrov, omogoča pa delovanje krajevne skupnosti in številnih društev.

Sinovi burje: kraški ovčar in volk 

Dokumentarec Sinovi burje postavlja človeka med kraškega ovčarja in volka, predstavlja nam idealno možnost sobivanja, dokumentarec je izjemnega pomena tako za Slovenijo kot tudi za mednarodni prostor.

Boštjan Velkavrh: Svoboda je tudi to, da znamo razmišljati s svojo glavo

Boštjan Velkavrh je s skladbo 'Pesem svobodnega sveta' zmagal v tedenski rubriki Pesem in pol.

Sen znala jes: Kaj so kočarice?

Vreme je vse lepše in Šavrinka Nadja je bila na izletu z ribiško barko. Priznava, da jo je bilo kar malo sram, ko je ribič razlagal, da je včasih plul s kočarico. V domišljiji si je že predstavljala gorsko kočo, ki je postavljena na ladjo. 

Več

Novice

Ortopedija s ponedeljkom znova v matičnih prostorih

Na sinočnji izredni seji sveta šempetrske bolnišnice so obravnavali razmere na ortopediji in poročilo vodstva zavoda o posledicah epidemije tudi pri ostalih dejavnostih.

So občine dovolj dejavne pri zagotavljanju dostopov za gibalno ovirane?

Se lahko kakovostno gibamo in razgibavamo? To je vprašanje in vodilo dejavnosti, ki jih društvo Drugi dom Istra organizira jutri popoldne na koprski plaži. 

Ponoči poostren nadzor na portoroški plaži

V piranski občini bodo pristrigli krila nočnim zabavam na portoroški plaži. Zadnji konec tedna se je tam do jutranjih ur v več skupinah zabavalo okrog tisoč petsto mladih. Za seboj so pustili kup smeti. Še bolj problematičen je varnostni vidik.

Komunalno-stanovanjsko podjetje Sežana bo nadziral Bogomir Horvat

Na skupščini Komunalno-stanovanjskega podjetja Sežana so potrdili novega nadzornika, v imenu kraških občin, solastnic, bo podjetje nadziral odvetnik Bogomir Horvat. Tak razplet je pogodu trem občinam, ne pa komenski, ki je imela svojega kandidata.

Kobariška ribogojnica z novimi prostori

Kobariška ribogojnica Soča, ki so jo leta 1936 zgradili Italijani kot kompenzacijo za škodo zaradi gradnje hidroelektrarn na Soči, s katero upravlja Zavod za ribištvo Slovenije, je bogatejša za nova vališča, bazene, poslovne prostore in majhno trgovinico.

Praznik glasbe v Novi Gorici

Na devetih prizoriščih bo nastopilo več kot 200 glasbenikov, predstavnikov različnih glasbenih zvrsti.

V Ankaranu prireditve za vse generacije

Tudi tokrat kulturnega dogajanja čez poletje v ankaranski občini ne bo manjkalo. Program je sicer skromnejši, kot je bil v preteklih letih, se bo pa odvijal na treh prizoriščih.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Nazaj
Naprej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov