Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Duška Žitko, zaljubljena v morje

Zakaj ne smemo dovoliti, da bi bogata zbirka umetniških del in drugih predmetov Splošne plovbe spolzela iz rok, tako kot nam je naš edini ladjar? Koliko novodobnih stavb obmorskih mest Kopra, Izole in Pirana bi lahko uvrstili med vrhunska arhitekturna del

3. februar: Umrl je fizik, profesor in pisatelj Lavo Čermelj

V oddaji Zamejski kraji in ljudje se je Neva Lukeš na današnji dan leta 1980 tako spomnila smrti fizika, profesorja, poljudnoznanstvenega pisatelja, narodno obrambnega publicista Lava Čermelja.

Mef: Danilo mi je vedno težil

Pred desetimi leti nas je zapustil slovenski skladatelj, kitarist in pevec Danilo Kocjančič. Poleg skupine Kameleoni je ustanovil več skupin ter ustvaril številne uspešnice, med drugim Portorož 1905, Dober dan in Amerika.

Kako v gospodinjstvih privarčevati pri porabi električne energije?

Ob rekordnih cenah električne energije marsikdo išče možnosti, kako čim bolj privarčevati. Poiskali smo nekaj nasvetov, kako v gospodinjstvih prihraniti kakšen evro.

Njen notranji nasmeh vliva glasbi življenje

Ema Hladnić, 14-letna Pirančanka, že vrsto let dosega izjemne rezultate na klavirskih tekmovanjih, uspešno pa tekmuje tudi v naravoslovju, slovenščini in angleščini. Vseh, tudi najtežjih nalog se loteva z nasmehom in z neizmerno delovno vnemo.

Kako potekajo priprave na EPK 2025?

Pred dvema letoma so Novi Gorici in Gorici podelili naziv Evropska prestolnica kulture 2025. Ob železniški postaji, kjer bo zrasel t. i. EPK distrikt, se še nič ne dogaja. To območje naj bi postalo osrednja zapuščina prestižnega evropskega naziva.

Več

Novice

Se bodo s 1. marcem v slovenski Istri poleg vode podražili tudi vrtci?

Oskrba s pitno vodo bo s 1. marcem v slovenski Istri dražja; zneski na položnicah se bodo za gospodinjstva v povprečju zvišali za nekaj manj kot 16, za gospodarstvo pa za skoraj 26 odstotkov. Občine se dogovarjajo tudi o morebitni podražitvi vrtcev.

Benečija bi lahko v prihodnjih letih postala atraktivna turistična destinacija

Na Inštitutu za slovensko kulturo v Špetru so predstavili strategijo za turistični razvoj Benečije. Študijo so zaupali nekdanjemu vodji turističnih organizacij v Posočju, ki je prepričan, da imajo doline na italijanski strani meje velik potencial.

Na območju požara bo zaživela nova krožna pot

Po obsežnem požaru na Goriškem Krasu se je spletlo tesnejše sodelovanje med Pomnikom miru in Parkom vojaške zgodovine Pivka. Prav tako pa so se štirim slovenskim občinam, prizadetim v požaru, pridružile še tri zamejske.

V načrtu strokovni razvoj in posodobitev koprske knjižnice

V prihodnjih letih  se bodo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru osredotočili na strokovni razvoj in posodobitev knjižnice. Taki so načrti nove direktorice Luane Malec, ki je vajeti knjižnice prevzela z začetkom tega meseca.

Krajanom zagotovilo: izvajalci del na 2. tiru bodo zmanjšali vplive gradnje

Krajani Gabrovice, ki jih zaradi gradnje drugega železniškega tira oblegajo tovornjaki, so dobili zagotovilo izvajalca, da bodo poskušali čim bolj zmanjšati vplive, skupaj s krajevno skupnostjo pa bodo o kršitvah sproti obveščali policijo.

V kanalskem proračunu največ za vodovode in kanalizacijo

Občinski svet Kanala ob Soči je na torkovi seji opravil prvo branje predloga proračuna za letos. Glavni poudarek je na vodooskrbi in odvajanju odpadnih voda. Opozicijski svetniki so opozorili pred  predvidenim zadolževanjem in premalo denarja za ceste.

Slovenska Istra ponuja ogromno raznolikosti, "od snega na Slavniku do morja"

Istrske občine se že več let predstavljajo pod skupno blagovno znamko Love Istria. Ta je pred dvema letoma dobila novo grafično podobo, letos pa še novo spletno stran. Ob predstavili so napovedali še začetek priprave regijske turistične strategije.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov