Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Radio Koper - Arhiv

Ali je glasba lahko iskrena?

Glasba Ali je glasba lahko iskrena?

28.11.2022

Muzikološki simpozij ob zaključku leta Vladimirja Lovca je z devetimi referati osvetlil življenje in delo tega koprskega skladatelja, ob tem pa pod vprašaj postavil njegov ustvarjalni moto, »Glasba mora biti iskrena, poštena, neposredna in lepa«.

Prebivalcem v okolici bistriškega Lesonita status udeležencev v postopku

Novice Prebivalcem v okolici bistriškega Lesonita status udeležencev v postopku

28.11.2022

Potem ko aprila Agencija RS za okolje krajanom Ilirske Bistrice ni priznala statusa udeležencev v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja tovarni Lesonit, ki želi za tretjino povečati proizvodnjo, so ti sedaj uspeli s pritožbo.

Več primorskih destinacij poziva k enotni okrasitvi

Novice Več primorskih destinacij poziva k enotni okrasitvi

28.11.2022

V Novi Gorici, Brdih, Krasu, Brkinih in v Vipavski dolini turistični zavodi vabijo k skupni praznični okrasitvi. Občane, gostince, podjetja in turistične ponudnike prosijo, da v decembru domove okrasijo z motivom srca kot simbolom življenja in ljubezni.

Z novimi metodami do prve celovite slike združbe mikrobov v našem morju

Zgodbe Z novimi metodami do prve celovite slike združbe mikrobov v našem morju

28.11.2022

Morje in življenje v njem močno obremenjujejo gosto poseljene obale. Vanj se stekajo odpadne vode iz čistilnih naprav, kmetijskih in drugih površin, neurejenih kanalizacijskih sistemov. Z njimi v morje vnašamo tudi škodljive ali patogene mikroorganizme.

70 let poučevanja glasbe v Izoli

Novice 70 let poučevanja glasbe v Izoli

28.11.2022

Glasbena šola Izola je s koncertom v kulturnem domu, ki je na odru povezal več kot 30 nastopajočih, obeležila 70. obletnico delovanja. Čeprav je o prvih letih malo pisnih virov, ti z zanesljivostjo pričajo o začetkih delovanja šole leta 1952.

Krajani Dekanov nezadovoljni z vplivi graditve drugega tira

Novice Krajani Dekanov nezadovoljni z vplivi graditve drugega tira

28.11.2022

Poročali smo, da se zaradi vplivov graditve 2. tira pritožujejo krajani v Gabrovici in Črnem Kalu ter da miniranje moti krajane Škofij in Plavij. V civilno iniciativo so se povezali tudi v Dekanih, kjer od izvajalcev gradnje pričakujejo drugačno ravnanje.

Not Exactly Lost:

Glasba Not Exactly Lost: "Mala okna so prispodoba za naše telefonske ekrane"

28.11.2022

Mala Okna je naslov skladbe, ki smo jo kot Pesem tedna Radia Koper. Vpelje nas v album Not Exactly Lost, pod katerega se podpisuje istoimenski dvojec.

Zakaj bomo na referendumu ZA zakon o RTV?

Komentar Zakaj bomo na referendumu ZA zakon o RTV?

25.11.2022

Spremembe Zakona o RTV Slovenija se nanašajo na 17 let staro zakonodajo, ki že dolgo ne ustreza spreminjajoči se medijski krajini. Da so spremembe nujne, se strinjata medijska stroka in del politike.

Izziv Splošne bolnišnice Izola: Kako okrepiti zdravstveno nego?

Novice Izziv Splošne bolnišnice Izola: Kako okrepiti zdravstveno nego?

25.11.2022

Svet SB Izola se je v četrtek ob poslovnem izidu seznanil tudi z načinom urejanja čakalnih seznamov po izbrisu napotnic. Direktor Radivoj Nardin ob tem za januar napoveduje zagon novega informacijskega sistema. Največji izziv pa ostaja kader.

Slovesno odprli očiščene poti v Divaški jami

Novice Slovesno odprli očiščene poti v Divaški jami

24.11.2022

Po več kot 20 letih prizadevnega, predvsem prostovoljnega dela je celoten kilometer poti po Divaški jami očiščen škodljivega pepela in preplasten z betonom. Za to, da jama zdaj kaže veliko lepšo in bolj prvinsko podobo, so najbolj zaslužni domači jamarji.

Blizuzvočnice: Drobnica in drobovina, korekten in konkreten

Zgodbe Blizuzvočnice: Drobnica in drobovina, korekten in konkreten

24.11.2022

Minuli teden smo govorili o tem, kaj so blizuzvočnice, obravnavali smo besede "nasproti" in "naprot" ter "kateder" in "kateter". Danes bomo spoznali še nekaj takih besed, ki jih ljudje pogosto mešajo.

Reja lipicancev in čebelarstvo s pozitivno oceno za Unescov seznam

Novice Reja lipicancev in čebelarstvo s pozitivno oceno za Unescov seznam

23.11.2022

Konec teh dneh bo znano, ali se bosta na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine uvrstila tudi tradicionalna reja lipicancev in čebelarstvo v Sloveniji. Obe nominaciji sta že prejeli pozitivno oceno medvladnega odbora, ki bo o tem tudi odločal.

Ko zaigrajo skupaj, se vse zablešči

Glasba Ko zaigrajo skupaj, se vse zablešči

23.11.2022

Trobilni kvintet Glasbene šole Sežana, ki so ga spomladi sestavljali Valentina Dujc in Gašper Sosič na trobentah, hornistka Lucija Škamperle, pozavnist Jaka Bevčič ter Gašper Prelc na tubi, se lahko pohvali s srebrnim priznanjem z državnega tekmovanja.

Voda se je umaknila, a pustila posledice

Novice Voda se je umaknila, a pustila posledice

22.11.2022

Zgodaj zjutraj je morje, v skladu z napovedmi, ob visoki plimi in močnemu vetru poplavilo nižje ležeče dele obale v Istri, s tem pa velik del nižje ležečih ulic.

Naj bodo župani  in občinski svetniki naš prvi zgled

Novice Naj bodo župani in občinski svetniki naš prvi zgled

21.11.2022

Volitev se je včeraj udeležila manj kot polovica volilnih upravičencev. Volilna udeležba je bila tako še nižja kot pred štirimi leti. Zakaj se ljudje ne odpravijo na volišča?

Pesem in pol: Dan za sanje

Glasba Pesem in pol: Dan za sanje

21.11.2022

V Sloveniji smo znova dobili skladbo, ki nas bo povezala, dvignila občutek pripadnosti in dodala optimističen pogled na našo prihodnost. Postala je tudi Pesem in pol na Radiu Koper.

 Mejna reka Idrija

Zgodbe Mejna reka Idrija

21.11.2022

Reka Idrija je znana tudi po tem, da je po njej potekala meja več kot 600 let. Vse od Beneške republike in Avstro-Ogrske do meje med Italijo in nekdanjo Jugoslavijo, ki so jo določili leta 1947, ter nazadnje meja med Slovenijo in Italijo.

Vse težji in strožji pogoji za kmetovanje

Zgodbe Vse težji in strožji pogoji za kmetovanje

21.11.2022

Kmetovalce poleg vse bolj neugodnih vremenskih razmer skrbi tudi kmetovanje ob upoštevanju uredbe, ki zahteva polovično zmanjšanje rabe pesticidov v državah članicah Evropske unije do leta 2030.

Stran 1 od 708
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov