Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Glede na besedilo skladbe lahko sklepamo, da vam je bilo kar hudo v času epidemije? Popolno zaprtje življenja je pustilo posledice, to drži?
Epidemija je tako ali drugače vplivala na vse nas in želel sem v pesmi zajeti svobodo, ki nam je bila odvzeta in po kateri vsi hrepenimo.

Besedilo je nastalo v paru? Kdo vam je pomagal?
Začel sem jo pisati sam, nato sva jo s Kevinom Koradinom dodelala. To je najina druga skupna pesem, dobro sva se ujela in že se veselim najinega nadaljnjega sodelovanja.

Kje ste skladbo posneli?
Več ali manj delamo od doma, kjer imamo vsi svoje male studie. Vokale pa smo posneli v Ljubljani.

Veliko ogledov ima vaš video – očitno imate radi morje. Morje kot simbol svobode.
Ja, obožujem morje. S punco se včasih prepirava, ker je ona bolj zimski tip človeka, jaz pa poletni. Vpeljali smo ga v spot, ker se človek v morju res počuti svobodnega.

Z glasbo ste se pričeli ukvarjati v mali šoli, klavir ste po 7 letih zamenjali za kitaro. Tudi peti ste se učili pri zanimivih učiteljih.
Začel sem s klavirjem, vmes pa sem igral tudi kitaro. Oče mi je pokazal nekaj prvih akordov, nato mi je nekaj stvari pokazal Eki Alilovski iz skupine Mary Rose, imel sem tudi čast, da me je nekaj ur učil Paul Gilbert. Kasneje sem začel s petjem, nekaj let sem bil učenec Darje Švajger. Glasba mi je sicer hobi, vendar jo jemljem zelo resno.

Kaj počne Matic Marentič, ko ni na radiu in ko ni v studiu?
Ali potuje naokoli ali je na jadranju.

Kaj vas čaka jeseni?
Do konca leta imamo še nekaj nastopov, s Kevinom pa že načrtujeva nov single, kljub temu, da je ta še precej svež.