Foto: Amadej Hercog
Foto: Amadej Hercog

Samantha Maya Šolaja, bolj znana le kot Samantha Maya, je pred slabim letom dni že zmagala v naši rubriki s skladbo Sanjava, ki je med drugim pristala med največkrat predvajanimi slovenskimi skladbami. Tokratna zmagovalka v jesen vstopa z novo energijo. Soavtor in producent pesmi z naslovom "Kar si želiš" je Kevin Koradin, pri ustvarjanju skladbe je sodeloval tudi nizozemski producent Clifford Goila.

Kje je pesem nastala? Kaj jo je izzvalo?
Pesem je nastala iz izziva, želela sem napisati ljubezensko pesem, kar sicer ne pišem rada, vendar sem vseeno upoštevala dejstvo, da mora biti ob tem tudi meni udobno. Poglobila sem se vase in pogledala okoli sebe ter opazovala, kaj se zgodi, ko se zaljubimo.

Pišete le zase ali tudi za druge?
Zaenkrat le zase. Trenutno sem osredotočena na to, da predstavljam svoje pesmi, čez čas pa zagotovo tudi za druge.

Veliko ustvarjate s Kevinom Koradinom. Kako je prišlo do tokratnega sodelovanja?
Vesolje je tako hotelo. Slišal me je peti na radiu in stopil je v kontakt z mano. Ugotovila sva, da se med nama pretaka dobra energija in zdaj je to že najin četrti projekt.

Za pesem "Kar si želiš" je nastal tudi video. Snemali ste ga v Portorožu.
Ja, letošnje poletje sem precej časa preživela na slovenski obali in želela sem del poletja prenesti v videospot, ki je izšel septembra. Rada imam prestižna mesta in zame je Portorož eno izmed njih.

Zaradi verzov v španščini, ki jih slišimo v pesmi bi človek pričakoval, da ste izbrali španski jezik za študijsko smer…
Ni tako. Študiram filozofijo in pedagogiko.

Kam vas pelje življenjska pot? Boste poučevali?
Ne. No, morda. Odvisno kaj, poučevati se da marsikaj od vsega tega, kar delam. Ne zadajam si ciljev, čez pet let bom zdrava, bolj srečna in uspešnejša, to je moj cilj.

Kakšni so projekti v bližnji prihodnosti?
Pripravljam nekaj čisto novega, žanrsko, najverjetneje bo tudi duet.

Prisluhnite pogovoru z zmagovalko tokratne rubrike Pesem in pol.