Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

To so lepe, male zmage. Boštjan, kaj pravite?

Porazov ni, so samo zmage. Odvisno kako na to gledamo. Vesel sem in počaščen, da sem v vaši rubriki že tretjič pristal kot zmagovalec.

Kdo se je podpisal pod zadnjo skladbo?

Besedilo sem napisal sam, avtor glasbe je David Vezjak, aranžma je naredil gospod Danilo ženko in moj band. Spremljevalni vokalistki sta Živa Horvat, ki je hkrati tudi pianistka, ter Urška Gajšt.

Kako je nastalo besedilo?

Delček svobode smo v zadnjem času vsi izgubili. Malo smo si sami krivi, ker če pogledaš nekatere ljudi iz drugih držav, nam čisto nič ne manjka. Omejevanje gibanja je krčenje naše svobode, vendar je svoboda tudi to, da znamo razmišljati s svojo glavo.

V pesmi optimistično zrete naprej.

V življenju so vedno vzponi in padci in vsi smo v zadnjem času doživeli padec, ki nas je predramil in gremo pozitivno naprej. Pesem je plod mojega razmišljanja o vrednotah življenja, svoboda skupaj z ljubeznijo pa sta največji vrednoti pri meni.

Kje je bila pesem posneta?

Prvi album sem posnel v Dekanih pri Jadranu Ugrinu, zdaj pa sem hotel, da bi moje skladbe zvenele malo drugače in sem se odločil snemati v rodnem Mariboru pri Danilu Ženku. Album bo predvidoma izšel letos septembra.

Kaj dela Mariborčan v Žusterni?

Obala me je pred več kot 15 leti sprejela z odprtimi rokami. V tem času sem se naučil tudi nekaj italijanskih besed, vročino pa premagujem na kolesu. Trenutno sem na začasnem delu v Mariboru.

Ste že izbrali naslov novega albuma?

V naslovu bi rad združil ljubezen in svobodo, zato bi naslov lahko bil Srce - zopet dihamo svobodni zrak. Po poklicu sem »romantik«. Sam menim, da je izobrazba zelo pomembna, vendar biti razgledan in moder ni povezano s šolo.


Pravilnik glasovanja za rubriko Pesem in pol

Pesem in pol je glasbena rubrika, v kateri se vsak teden pomerijo tri skladbe slovenskih izvajalcev po izboru glasbenega uredništva Radia Koper. Predloge predstavimo v petkovem programskem pasu Dopoldneva in pol. Glasovanje poteka na več načinov, in sicer:
- prek spletne strani Radia Koper (glasovanje poteka neprestano),
- prek SMS glasovanja (vsak petek od 11.45 do 11.55),
- s klici v živo (vsak petek od 11.45 do 11.55).
Štetje zbranih glasov in razglasitev zmagovalca bosta vsak petek ob 12.00 v živo na valovih Radia Koper. Zmaga tisti izvajalec, ki prejme največje število točk. Glas, oddan s klicem v živo, pomeni 1 točko, oddani SMS pomeni 1 točko. V končni seštevek gredo tudi glasovi, oddani prek radijskega spletnega mesta, in sicer na način, da se odstotki spremenijo v točke. Primer: 52 % prejetih glasov pomeni 5 točk, 32 % prejetih glasov pomeni tri točke, 16 % prejetih glasov pa 2 točki.
V primeru enakega števila glasov prevlada število glasov, ki smo jih po telefonu prejeli v živo