Klemen Miklavič je prisegel kot novi župan Mestne Občine Nova Gorica. Foto: Mateja Pelikan Foto:
Klemen Miklavič je prisegel kot novi župan Mestne Občine Nova Gorica. Foto: Mateja Pelikan Foto:

Po potrditvi mandatov 32-članskemu mestnemu svetu in novemu županu je Klemen Miklavič slovesno zaprisegel in nagovoril mestne svetnike. Kako bo potekal njegov prvi delovni dan v mestni hiši? "Zjutraj se bom sestal z vsemi zaposlenimi in jih povabil k tesnemu sodelovanju pri uresničevanju programa potem pa bom obiskal sosednjo Gorico. S tem želim pokazati, da je sodelovanje in ustvarjanje enovitega prostora nam zelo pomembna točka na agendi."

Bivši župan Matej Arčon pa se, tako kot je že napovedal, umika iz lokalne politike. V njej je bil aktiven 20 let. Najprej kot svetnik in zadnja dva mandata kot župan. "Odhajam z dvignjeno glavo. Občino zapuščam v dobri kondiciji z veliko pripravljenimi projekti in novemu županu ter občinskim svetnikom želim, da bi vsaj pri ključnih projektih znali najti skupni jezik in uspešno izpeljali vse projekt in izzive v prihodnosti."

Kljub temu, da ima njegova lista v mestnem svetu štiri mandate, bo po šestih mesecih zapustil tudi svetniško mesto. "Mestni svetnik bom formalno šest mesecev, ker nerad delam škodo občini. Ne želim, da bi razpisala volitve ... potem pa je čas, da se umaknem. Ne bi rad bil kamen spotike pred novim županom in pred svetniki."

Na seji so imenovali tudi člane najpomembnejše občinske komisije. Od petih članov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja dva pripadata gibanju Goriška.si, po enega imajo v SDS in SD ter Listi Mateja Arčona.

Nataša Uršič