Foto: Radio Koper/Meta Škvarč
Foto: Radio Koper/Meta Škvarč

V zimski sezoni so na Kaninu zabeležili 68 smučarskih dni, obiskalo pa jih je 25 tisoč smučarjev. V delu poletne sezone so imeli osem obratovalnih dni. Vršilka dolžnosti v Javnem zavodu Sončni Kanin Manuela Božič Badalič pojasnjuje: "Obiskalo nas je 1800 smučarjev, kar je lepa številka, glede na to, da govorimo o maju, ko nekateri že razmišljajo o poletnih oblačilih. Na žalost je koronavirus posegel v želje, da bi se ljudje tudi spomladi nasmučali."

Kot poudarja Božič Badaličeva, bi sicer Kanin v aprilu in maju beležil dobre rezultate. "Tega izpada zaradi prepovedi obratovanja zaradi koronavirusa ne bomo mogli nadoknaditi. Če gledamo generalno, je Kanin v primerjavi z eno sezono prej obiskalo 70 odstotkov več obiskovalcev. Če ne bi bilo prepovedi, bi letos prišli blizu številke 50 tisoč smučarjev, kar je za Kanin že kar lepa številka."

V poletni sezoni načrtujejo tudi nekaj manjših dogodkov. "Nekako bomo sproti glede na vreme poskušali popestriti dogajanje in privabiti čim več Slovencev. Ko se bodo meje odprle, upam, da bo Bovec spet gostil veliko turistov, kot jih je že sicer v preteklih letih."

Ta vikend so na Kaninu načrtovali aktivnosti za družine, a krožno kabinska žičnica zaradi slabega vremena še ne bo obratovala.

Meta Škvarč