Slika je simbolna. Foto: MMC RTV SLO
Slika je simbolna. Foto: MMC RTV SLO

V veliko oporo so tudi številni prostovoljci. Če se bo sedanje izredno stanje nadaljevalo oz. poslabšalo, pa jih bodo potrebovali še več. Prav zato je mestna občina pozvala vse zdrave osebe, da se prijavijo v bazo prostovoljcev.

Na poziv mestne občine so se prijavili predvsem Novogoričani z občutkom za solidarnost in do sočloveka, saj za stroške, povezane s prostovoljnim delom, ni predvidenega povračila. Podžupana Saša Kogovška smo vprašali, koliko prijav so prejeli: "Odziv je bil velik. Do danes smo prejeli 75 prijav. Zaenkrat bodo v evidenci, saj Civilna zaščita zaenkrat deluje z ustaljenimi enotami. V kolikor bo eskalacija obolelih in se bo s tem povečalo delo na terenu, bomo prostovoljce uporabili v tistem času. Zaenkrat so ti prostovoljci v evidenci."

Nad odzivom je zadovoljen tudi novogoriški župan Klemen Miklavič: "Ljudje so pripravljeni pomagati, so solidarni. Skratka, ljudje se odzivajo, skupnost obstaja, solidarnost obstaja in sem zelo zadovoljen, da smo v našem kraju med boljšimi pri tej povezanosti v skupnosti."

Če bo potrebno, bodo prostovoljci pomagali pri deljenju hrane in ostalih življenjskih potrebščin najbolj ogroženim skupinam, nabavi ter pripravi paketov z živili in podobno.

Nataša Uršič