Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Glasbeni abonma

5 epizod

Glasbeni abonma

5 epizod


Glasbeni abonma je plod skupnih prizadevanj glasbenega uredništva in produkcije pri spremljanju koncertnega in glasbeno-vzgojnega življenja na Primorskem. Tako v prvem delu, v rubriki »Mladi Primorski talenti« predstavljamo posnetke najboljših učencev (in nekaterih učiteljev) primorskih glasbenih šol, v drugem delu pa predvajamo posnetke koncertov primorskih organizatorjev. Večernim koncertom lahko prisluhnete kar v domačem naslonjaču, pa še abonma je brezplačen!

23.03.2023

O karieri razmišlja trezno in stvarno - Jana Stanišić

Tokrat je gostja rubrike Primorski glasbeni talenti 18-letna pianistka Jana Stanišić, dijakinja umetniške gimnazije v Kopru, ki je iz rodnega Novega Sada prehodila dolgo pot, preden se je njena družina pred petimi leti ustalila v Kopru. Udeležila se je številnih tekmovanj, s katerih se je vselej vrnila nagrajena. Lani kar trikrat, pred dnevi pa je na državnem tekmovanju zmagala še v klavirskem duu. V nadaljevanju oddaje lahko prisluhnete Pihalnemu orkestru Vogrsko, ki je ob lanski častitljivi 90. obletnici delovanja izdal zgoščenko z naslovom Vogrinski časi. Nekaj preostalih minut posvečamo rubriki Glasbeni svet Vladimirja Lovca, s posnetki, ki so nastali lani, ob 100. obletnici rojstva tega koprskega skladatelja, in povabilu na Mednarodni mladinski zborovski festival Aegis Carminis.


16.03.2023

Glasba je moja najboljša prijateljica – Neža Polanc Golob

V uvodni rubriki Primorski glasbeni talenti vam predstavljamo dve uspešni učenki Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina, ki sta na letošnjem mednarodnem tekmovanju Emona festival 2023 osvojili zlati plaketi: 11-letno saksofonistko Nežo Polanc Golob in 12-letno flavtistko Rebeko Koren. V nadaljevanju vam v poslušanje ponujamo ponovitvi dveh oddaj 3. programa – programa Ars. V prvi obujamo vzdušje zaključnega koncerta lanskih Sozvočenj, na katerem je nastopil tudi Mešani pevski zbor Obala Koper, druga pa je radijski poklon nagrajencu Prešernovega sklada, goriškemu pianistu Alexandru Gadjievu.


09.03.2023

Jazz glasba ti omogoči veliko ustvarjalne svobode – Blaž Pahor

Gost uvodne rubrike Primorski glasbeni talenti je tokrat 24-letni jazz pianist Blaž Pahor, doma iz Opatjega sela, nekdanji učenec Glasbene šole Nova Gorica, ki je lani zaključil dodiplomski študij jazz klavirja pri profesorju Olafu Polziehnu na avstrijski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Že vrsto let pa sodeluje s številnimi slovenskimi glasbeniki in skupinami. Poleg svojih projektov, ki trenutno temeljijo na izvajanju glasbe v zasedbah jazz tria in jazz kvarteta, je aktiven tudi kot aranžer, skladatelj in dirigent Big Banda Nova. V nadaljevanju oddaje vas vabimo na 2. abonmajski koncert 59. sezone koprskega Društva prijateljev glasbe, ki je v lanskem letu svoj cikel Amabile v celoti posvetil Vladimirju Lovcu ob stoti obletnici skladateljevega rojstva. Njegove samospeve sta v svoj spored uvrstili sopranistka Mateja Petelin in pianistka Claudia Sedmach.


02.03.2023

Njen cilj je širiti ljubezen do kljunaste flavte - Ana Birsa Krušec

V rubriki Primorski glasbeni talenti predstavljamo 22-letna Izolanko, Ano Birsa Krušec, nekdanjo učenko Glasbene šole Koper, sedaj pa študentko Akademije za glasbo v Ljubljani, ki s svojo kljunato flavto osvaja žirijo na različnih tekmovanjih. V nadaljevanju oddaje pa je naša gostja karizmatična tržaška zborovodkinja Petra Grassi, ki si je v borih desetih letih izborila mesto v samem svetovnem vrhu zborovske glasbe in je letošnja prejemnica nagrade, ki jo podeljujeta krovni organizaciji Slovencev v Italiji ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob koncu oddaje vas vabimo še na letošnjo 54. revijo Primorska poje.


23.02.2023

Od vedno odločena, da bo igrala prečno flavto – Eva Faganelj

V rubriki Primorski glasbeni talenti predstavljamo 18-letno flavtistko Eva Faganelj, nekdanjo učenko Glasbene šole Nova Gorica, ki je letos prejela Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Mlada glasbenica, doma iz Šempetra pri Gorici, ki se lahko pohvali z mnogimi tekmovalnimi uspehi, se trenutno osredotoča na sprejemne izpite evropskih glasbenih akademij. V nadaljevanju oddaje vas vabimo na koncert, ki ga na Colu, v svojem domačem kraju, 5. marca letos ob 35. obletnici umetniškega delovanja pripravlja operni in koncertni baritonist, prvak ljubljanske opere Marko Kobal. Pozornost namenjamo tudi 20. obletnici delovanja baletnega oddelka Glasbene šole Koper in 3. mednarodnemu tekmovanju Musica Goritiensis v Gorici.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov