Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Prispevki - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Slovenske gostilne naj bi ocenili priznani ocenjevalci Michelinovega vodnika

Slovenska turistična organizacija je objavila javni razpis za vpeljavo mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo in izvajanje marketinških aktivnosti povezanih z vodnikom v letih 2020 in 2021.

Nadzorniki razrešili prvega moža Intereurope

Nadzorni svet družbe Intereuropa je Ernesta Gortana razrešil zaradi zamud pri uvajanju ustreznega sistema korporativnega upravljanja in ustreznega sistema odkrivanja in preprečevanja prevar.

Foto klub Portorož ustvaril koledar Mefovih pesmi

22 let mineva, odkar so po dveh desetletjih praznine v Portorožu obudili klubsko fotografsko dejavnost.

Kolektor CPG bi širil kamnolom, v Lažah nezadovoljni

Kolektor Cestno podjetje Nova Gorica bi rad širil kamnolom v Lažah pri Senožečah in povečal količino predelave nenevarnih gradbenih odpadkov s sedanjih 20.000 na 128.000 ton. Laženci nad napovedano širitvijo niso navdušeni.

Odprtje rekreacijskega centra v Vrtojbi

Gre za prvi konkretni projekt v zgodovini občin Nove Gorice, Gorice in Šempetra Vrtojbe, ki je nastal s pomočjo tega evropskega organa.

Sara Lamprečnik: " Socialna omrežja nas nagovarjajo k idealnemu življenju"

Saro Lamprečnik smo prvič spoznali kot zmagovalko festivala FeNS v Kopru leta 2015, pretekla štiri leta pa se je s svojimi avtorskimi skladbami uveljavila kot stalnica mnogih radijskih postaj. Sara je zmagovalka tedenske rubrike Pesem in pol Radia Koper.

Ledene kraške jame izginjajo

Primorci so se nekdaj preživljali tudi s prodajo ledu iz ledenih kraških jam. Te jame pa danes izginjajo. Krivo je globalno segrevanje ozračja.

Kakšni vozniki smo Primorci?

Dva od treh voznikov ne bi opravila vozniškega izpita. Takšne so ugotovitve rezultatov Turneje mobilnosti, ki poteka v različnih slovenskih krajih pod okriljem preventivne akcije Skupaj za prometno varnost. Vozniki so se tokrat preizkusili v Kopru.

Domovi upokojencev na Primorskem polno zasedeni

Domovi za starejše so na severnoprimorskem zasedeni. V vseh so čakalne dobe od šest mesecev do enega leta, razen za nujne primere po odločitvi sodišča. Skupen problem vsem je pomanjkanje kadra. V Istri, Brkinih in na Krasu so zadeve vzeli v svoj roke.

Šivanje poudarja pomen trajanja

V galeriji Loža v Kopru se s samostojno razstavo predstavlja Katja Sudec. Slikarka mlajše generacije se ne pojavlja prvič, tokrat prihaja z novejšimi deli.

Žiga Zois, Casanova in Trst

Žiga Zois je najbogatejši Slovenec svojega časa, a tudi mecen, ki je podpiral številne somišljenike in literate. Rojen je bil v Trstu, pomembno izobrazbo pa je pridobil v Italiji.

Novogoriški Rdeči križ bo začel z gradnjo Humanitarnega centra

Območno združenje Rdečega križa v Novi Gorici bo končno dobilo nove prostore v centru mesta. Na Bidovčevi ulici, kjer v Skupnostnem centru že delujeta zavetišče za brezdomce in pro bono ambulanta, se bo še pred koncem leta začela gradnja nove stavbe.

Kmalu novo, bolj učinkovito zdravilo za bolnike z demenco

V Novi Gorici je Spominčica - Alzheimer Slovenija organizirala konferenco o demenci. Udeležili so se je vodilni domači in tuji strokovnjaki, ki so predstavili najnovejša odkritja in dosežke. Osrednja tema je bila Spremenimo pogled na demenco.

Izkupiček festivala Gora Rocka tudi letos v dobrodelne namene

S festivalom, ki je poleti potekal na Šentviški Gori pri Tolminu, so organizatorji zbrali 27 tisoč evrov, ki jih bodo tudi letos darovali v dobrodelne namene.

Tartinijeva rojstna hiša odslej tudi muzej

Zgodovinsko stavbo, kjer ima sedež italijanska narodna skupnost, so z zadnjo prenovo uspeli posodobiti v kulturno glasbeno in družabno središče, odprto najširši javnosti.

Demografska slika Posočja ena najslabših v Sloveniji

Demografija in regionalni razvoj sta bili osrednji temi Slovenskih regionalnih dnevov, ki jih pripravljajo različne državne in lokalne institucije. Letošnji so potekali v Bovcu.

Osebnost Primorske meseca oktobra je Larisa Štoka

V tokratnem izboru ste gledalci, poslušalci in bralci največ glasov namenili predsednici dobrodelnega društva Palčica Pomagalčica.

Z violino uresničuje otroške sanje

Tjaša si rada postavlja visoke cilje, ki jih tudi zelo uspešno uresničuje.

Luka Koper tretjič izbira izvajalce na avtomobilskem terminalu

Ureditev tega področja je napovedala ob uvedbi tristebrnega modela reševanja problematike IPS. Dvakrat ni bila uspešna, zato je tretjič spremenila razpisne pogoje. Z njimi tokrat neplačnikov obveznosti ne izključuje.

Programi koprske televizije nič več na satelitu

Samo še danes bo moč preko satelita spremljati televizijske programe, ki nastajajo v Regionalnem RTV centru Koper-Capodistria. Denar, ki ga je predvsem Italija namenjala sprejemanju signala Televizije Koper -Capodistria na satelitu Hotbird, je izčrpan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...