Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Prispevki - Arhiv

Učiti se slovenščine ali učiti se slovenščino?

Zgodbe Učiti se slovenščine ali učiti se slovenščino?

6.2.2023

Ste se kdaj spraševali, kako se pravilno reče: narezati kruh ali narezati kruha? Učiti se slovenščino ali učiti se slovenščine? Zakaj v jeziku pride do variantnih rab in katera možnost je prava?

Zamuda pri gradnji novega doma starejših v Ajdovščini

Novice Zamuda pri gradnji novega doma starejših v Ajdovščini

6.2.2023

Konec marca bo minilo leto dni od postavitve temeljnega kamna za nov dom starejših občanov v Ajdovščini. Gradnja, ki mora biti zaključena še letos, pa nekoliko zamuja.

Zimske počitnice še za drugo polovico šolarjev

Novice Zimske počitnice še za drugo polovico šolarjev

6.2.2023

Začele so se zimske počitnice še za zahodni del Slovenije in nekaterih občin Jugovzhodne Slovenije in Zasavja. Zbrali smo nekaj podatkov o dejavnostih, ki jih različne organizacije in centri ponujajo v slovenski Istri.

Na predvečer praznika 'S knjigo po knjigo'

Novice Na predvečer praznika 'S knjigo po knjigo'

6.2.2023

V Ilirski Bistrici se je že 19. januarja, na rojstni dan Dragotina Ketteja, začel letošnji mesec kulture. Koordinator je tamkajšnji TiC, ki je s sodelujočimi ustanovami in društvi stkal niz skoraj 20 dogodkov; zvrstili se bodo vse do konca februarja.

Škoda je vseh let študija, če zanemarjaš odnos do ljudi

Zgodbe Škoda je vseh let študija, če zanemarjaš odnos do ljudi

3.2.2023

V založbi knjigarne Libris je pred kratkim izšla knjiga "Razvoj izolske kirurgije in zgodbe kirurga", ki jo je napisal upokojen primarij doktor Stanislav Mahne

Ljubezen Marka Breclja

Zgodbe Ljubezen Marka Breclja

4.2.2023

Pred letom dni nas je zapustil pesnik, kantavtor, glasbenik, mladinski in socialni delavec ter pionir mehkega terorizma Marko Brecelj. V poklon in spomin smo na Radiu Koper poiskali manj poznano skladbo Ljubezen, ki jo je Marko napisal leta 1972.

Na Lokvah obilo snega za zimsko rekreacijo

Novice Na Lokvah obilo snega za zimsko rekreacijo

4.2.2023

Lokve bodo v počitniškem tednu zagotovo najbolj obiskana točka na Goriškem. V tem delu Trnovske planote je zapadlo dovolj snega za različne zimske športe. Družinam z otroki bodo ob nakupu smučarske vozovnice poklonili enourni skupinski tečaj za začetnike.

Negovalka ovadena zaradi tatvin in nasilništva nad starostniki

Novice Negovalka ovadena zaradi tatvin in nasilništva nad starostniki

3.2.2023

Koprski kriminalisti preiskujejo kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva. Osumljena je 65-letna Izolanka.

Med zimskimi počitnicami v slovenski Istri predvsem družine z otroki

Novice Med zimskimi počitnicami v slovenski Istri predvsem družine z otroki

3.2.2023

Po uspešni lanski turistični sezoni so si nekateri istrski hotelirji na začetku letošnjega leta vzeli čas za krajši počitek, redna vzdrževalna dela in pripravo na nove izzive. Nekaj hotelov je še vedno zaprtih, tisti, ki pa delajo, imajo v teh dneh več go

V Divači odprli dve stanovanjski skupini Doma na Krasu

Novice V Divači odprli dve stanovanjski skupini Doma na Krasu

3.2.2023

V Divačo, v dve stanovanjski skupini, se bo v prihodnjih dneh preselilo 12 stanovalcev Doma na Krasu, odraslih oseb s posebnimi potrebami. Dom je pred dvema letoma začel preobrazbo zavoda, kar v praksi pomeni vzpostavljanje manjših stanovanjskih skupin.

Mladi prepevajo Danila Kocjančiča

Zgodbe Mladi prepevajo Danila Kocjančiča

3.2.2023

Glasba enega najbolj plodnih slovenskih avtorjev popularne glasbe živi naprej. V Studiu Hendrix smo gostili mlade glasbenike, ki so nam pod taktirko Lee Sirk prepevali izbrane Danilove skladbe.

Mef: Danilo mi je vedno težil

Zgodbe Mef: Danilo mi je vedno težil

3.2.2023

Pred desetimi leti nas je zapustil slovenski skladatelj, kitarist in pevec Danilo Kocjančič. Poleg skupine Kameleoni je ustanovil več skupin ter ustvaril številne uspešnice, med drugim Portorož 1905, Dober dan in Amerika.

Se bodo s 1. marcem v slovenski Istri poleg vode podražili tudi vrtci?

Novice Se bodo s 1. marcem v slovenski Istri poleg vode podražili tudi vrtci?

2.2.2023

Oskrba s pitno vodo bo s 1. marcem v slovenski Istri dražja; zneski na položnicah se bodo za gospodinjstva v povprečju zvišali za nekaj manj kot 16, za gospodarstvo pa za skoraj 26 odstotkov. Občine se dogovarjajo tudi o morebitni podražitvi vrtcev.

Benečija bi lahko v prihodnjih letih postala atraktivna turistična destinacija

Novice Benečija bi lahko v prihodnjih letih postala atraktivna turistična destinacija

2.2.2023

Na Inštitutu za slovensko kulturo v Špetru so predstavili strategijo za turistični razvoj Benečije. Študijo so zaupali nekdanjemu vodji turističnih organizacij v Posočju, ki je prepričan, da imajo doline na italijanski strani meje velik potencial.

Duška Žitko, zaljubljena v morje

Zgodbe Duška Žitko, zaljubljena v morje

2.2.2023

Zakaj ne smemo dovoliti, da bi bogata zbirka umetniških del in drugih predmetov Splošne plovbe spolzela iz rok, tako kot nam je naš edini ladjar? Koliko novodobnih stavb obmorskih mest Kopra, Izole in Pirana bi lahko uvrstili med vrhunska arhitekturna del

Kako v gospodinjstvih privarčevati pri porabi električne energije?

Zgodbe Kako v gospodinjstvih privarčevati pri porabi električne energije?

2.2.2023

Ob rekordnih cenah električne energije marsikdo išče možnosti, kako čim bolj privarčevati. Poiskali smo nekaj nasvetov, kako v gospodinjstvih prihraniti kakšen evro.

Njen notranji nasmeh vliva glasbi življenje

Glasba Njen notranji nasmeh vliva glasbi življenje

2.2.2023

Ema Hladnić, 14-letna Pirančanka, že vrsto let dosega izjemne rezultate na klavirskih tekmovanjih, uspešno pa tekmuje tudi v naravoslovju, slovenščini in angleščini. Vseh, tudi najtežjih nalog se loteva z nasmehom in z neizmerno delovno vnemo.

Na območju požara bo zaživela nova krožna pot

Novice Na območju požara bo zaživela nova krožna pot

2.2.2023

Po obsežnem požaru na Goriškem Krasu se je spletlo tesnejše sodelovanje med Pomnikom miru in Parkom vojaške zgodovine Pivka. Prav tako pa so se štirim slovenskim občinam, prizadetim v požaru, pridružile še tri zamejske.

V načrtu strokovni razvoj in posodobitev koprske knjižnice

Novice V načrtu strokovni razvoj in posodobitev koprske knjižnice

2.2.2023

V prihodnjih letih  se bodo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru osredotočili na strokovni razvoj in posodobitev knjižnice. Taki so načrti nove direktorice Luane Malec, ki je vajeti knjižnice prevzela z začetkom tega meseca.

Kako potekajo priprave na EPK 2025?

Zgodbe Kako potekajo priprave na EPK 2025?

1.2.2023

Pred dvema letoma so Novi Gorici in Gorici podelili naziv Evropska prestolnica kulture 2025. Ob železniški postaji, kjer bo zrasel t. i. EPK distrikt, se še nič ne dogaja. To območje naj bi postalo osrednja zapuščina prestižnega evropskega naziva.

Stran 1 od 483
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov