v Koprski banki so v minulih tednih izvedli tudi testiranje kompetenc zaposlenih, kar je vzpodbudilo govorice o večjem odpuščanju. Foto: Primorske novice
v Koprski banki so v minulih tednih izvedli tudi testiranje kompetenc zaposlenih, kar je vzpodbudilo govorice o večjem odpuščanju. Foto: Primorske novice

V Kopru na vprašanja o teh temah doslej niso odgovarjali, danes pa so vendarle sporočili, da banka začenja s preobrazbo, ki je del širšega poslovnega načrta in ki med drugim predvideva ustanovitev novega poslovnega sedeža v Ljubljani.

Banka Intesa SanPaolo želi postati vodilna v državi na področju najsodobnejših digitalnih bančnih storitev. Da bi to dosegla, namerava v naslednjih treh letih investirati 7 milijonov evrov. Poleg tega bo svoje poslovne in vodstvene zmogljivosti preusmerila v Ljubljano in tam ustanovila nov poslovi sedež. V prestolnici bo delalo okrog 80 ljudi.

Predstavniki banke so s temi načrti ta teden seznanili koprsko območno službo zavoda za zaposlovanje. Med cilji, za zdaj še koprske banke, so ob prenovi številnih poslovalnic v regiji tudi večja hitrost, učinkovitost in proaktivno delovanje. Novi predsednik uprave banke Intesa SanPaolo, , poudarja, da bodo predvidene spremembe omogočile banki nadaljnjo rast. Z njimi želijo ustvariti nov poslovni model, ki bo vzdržal v spreminjajočem se poslovnem okolju in razmerah ostre konkurence. Spremembe so, kot je zapisal, nujne, če želijo okrepiti svojo prisotnost na nacionalni ravni in oblikovati nov operativni model. Prve vidne rezultate pričakujejo v roku enega leta.

Jasna Preskar