Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer

Vam tudi take male zmage kaj pomenijo, torej ne le zmage na velikih tekmovanjih, festivalih …?

Seveda, saj se iz majhnih stvari razvijejo velike. Kako pravijo? »Zrno na zrno - pogača!«

Nam poveste kaj več o Barčici? Tekst je napisal vaš oče, ki tudi močno sanja o svobodi ...

Zanimivo je to, da oče ne zdrži na barki niti pet minut, ker ima izjemno močno morsko bolezen, je pa začutil mojo veliko strast do jadranja in je to pesem napisal po mojih sanjah.

Kdo vse je pomagal pri nastajanju pesmi?

Neisha je igrala klaviature, na bas kitari Matej Tekavčič, Dorian Granda na bobnih. Zelo dobra ekipa, ki se ji zahvaljujem za lepo delo. Morda še kot zanimivost, album Čas je, ki smo ga izdali lani septembra, je nominiran za album leta.

Lep video ste posneli za Barčico; sicer črno-bel, ki ga samo na kratko ozaljšajo barve morja, jadra in neba - simbol svobode. Kje ste snemali?

En del smo snemali v zasneženem Kočevju, ostalo pa je bilo posneto na mojih jadranjih skozi leta. Imam svojo jadrnico, ki sem jo poimenoval 'Lubika'.

Ste pogasili prvomajski kres?

Bil sem na morju na Hrvaškem in nabiral šparglje.

Kako ste glasbeniki doživeli že drugi prvi maj zapored? Ob prvem maju izpostavimo delavske pravice, vi pa še dela nimate, razen tistega, ki si ga sami naredite.

Grozno je. Glasbeniki imajo zdaj veliko kreativnosti, želja in skriti potencial, ki bi se moral sprostiti.

Mojca Klarič

Za Pesem in pol lahko glasujete vsak petek v živo ob 11.45

Pravilnik glasovanja za rubriko Pesem in pol
Pesem in pol je glasbena rubrika, v kateri se vsak teden pomerijo tri skladbe slovenskih izvajalcev po izboru glasbenega uredništva Radia Koper. Predloge predstavimo v petkovem programskem pasu Dopoldneva in pol. Glasovanje poteka na več načinov, in sicer:
- prek spletne strani Radia Koper (glasovanje poteka neprestano),
- prek SMS glasovanja (vsak petek od 11.45 do 11.55),
- s klici v živo (vsak petek od 11.45 do 11.55).
Štetje zbranih glasov in razglasitev zmagovalca bosta vsak petek ob 12.00 v živo na valovih Radia Koper. Zmaga tisti izvajalec, ki prejme največje število točk. Glas, oddan s klicem v živo, pomeni 1 točko, oddani SMS pomeni 1 točko. V končni seštevek gredo tudi glasovi, oddani prek radijskega spletnega mesta, in sicer na način, da se odstotki spremenijo v točke. Primer: 52% prejetih glasov pomeni 5 točk, 32% prejetih glasov pomeni tri točke, 16% prejetih glasov pa 2 točki.
V primeru enakega števila glasov prevlada število glasov, ki smo jih po telefonu prejeli v živo.