Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Pred tem singlom so luč sveta ugledali 'Daleč stran', 'Prvi ples' in 'Če bi slutil'. Prav ta zadnja skladba je baje tvoja najljubša. Kako pa je s pesmijo 'Vračaš mi več, kot ti dajem', kako ljuba ti je?

Zelo, predvsem po zvoku. Všeč mi je akustična kitara, ki je en motiv te pesmi, všeč mi je tudi tekst. Pesem govori o tem čarobnem jutranjem trenutku odhajanja po vroči noči. Se mi zdi tako življenjska.

Si jo z namenom prihranil za čas tik pred izdajo albuma?

Preden smo izdali album, sem naredil prijateljsko anketo pesmi, ki so se jim usedle v ušesa, in to so postavili na sam vrh.

Kdo je sodeloval pri njenem nastanku?

Preizkušena ekipa, Dejan Radičević je poskrbel za miks in master. Ploščo sem produciral sam, to je moj producentski debi in sem zelo vesel, da so lepi odzivi na ploščo. Naslov albuma je 'Neskončno', ker je to moj 8. študijski album in je na njem 8 pesmi, zato sem se začel s to osmico poigravati, jo preobračati in nastal je znak za neskončnost.

Kaj bo sledilo izdaji albuma?

Naredili bomo nekaj manjših butičnih promocijskih koncertov, potem pa bomo v prihodnjem letu, glede na odzive, poskušali organizirati kaj bolj posebnega.

Lani si nastopil na Popevki, letos smo te pogrešali … Na podlagi česa se odločiš, ali se boš prijavil na katerega od festivalov?

Odvisno je od tega, ali je kakšen album v izdajanju ali ne. Moram imeti primerno pesem za festival in moram imeti srečo, da sem sprejet na festival.

Poletje se poslavlja, po čem si ga boš zapomnil?

Po zelo lepem izletu v Španijo in jadranju, pa tudi po teh groznih poplavah. Zgodilo se je veliko lepega, pa tudi nekaj slabega.

Andraž Hribar pred izdajo producentskega debija