Anika Horvat Foto: Televizija Slovenija/Katja Kodba
Anika Horvat Foto: Televizija Slovenija/Katja Kodba

Te je kaj potrlo, ker nisi zmagala na Popevki?

Ni me potrlo. Letos je bilo zanimivo, ker sem nastopila prva (tako kot že pred leti s Tinkaro, ampak takrat si nisem želela). Zdaj pa sem ugotovila, da je tako v bistvu boljše, ker se ne obremenjuješ z drugimi skladbami, greš na oder brez strahu, na polno, s skladbo, v katero verjameš. Zmagati se ne more vedno, vendar glede na to, kako dobro so jo sprejeli poslušalci, je tudi to zmaga.

Kaj ti prinašajo nastopi na festivalih?

Na Popevki sem bila res velikokrat. Ko zaslišim orkester, me kar prevzame občutek, ki me vabi. Tudi drugi vplivajo name, ko mi stalno prigovarjajo, naj se prijavim. Letos smo naredili nekaj drugačnega, svežega, bolj modernega. Vedela sem, da morda žiriji ne bo všeč, ampak jaz skladbo delam na dolgi rok. Zmaga se vidi kasneje, nihče nima formule za pesmi, ki ostanejo.

Tvoje sodelovanje s producentom in z DJ-jem Benjaminom Shockom ni nobeno presenečenje. Me pa zanima, če ste morda imeli kaj težav z vključitvijo skladbe v orkestrski aranžma?

Nobene težave ni bilo. Vsi so bili sicer resda presenečeni, da smo šli v tako drugačno smer, ampak na koncu je za Popevko pomembno, da je pesem melodična, da zveni slovensko in da si nekaj od nje zapomniš že prvič, ko jo slišiš. Polega tega smo leta 2023 in ni nič narobe, če se v pesem doda tudi malo modernih oziroma elektronskih ritmov.

Bo single dobil tudi videopodobo?

Seveda, videospot smo že posneli z mojo prijateljico in režiserko Dafne Emeršič, s katero sem v preteklosti veliko sodelovala. Tokrat igram pet vlog, bilo je veliko preoblačenja, bila sta dva zelo lepa, ampak naporna snemalna dneva. Zelo uživam, ko sodelujem z Dafne, ona je namreč tudi filmska režiserka in tako v njenih spotih ne pojem, ampak igram, kar mi je super, v tem maksimalno uživam, ker je bila moja otroška želja, da bi bila igralka.

Anika Horvat: Na polno