Foto: MMC RTV SLO/Goran Antley
Foto: MMC RTV SLO/Goran Antley

Zakaj ime BosaZnova? Je povezano s sezuvanjem čevljev ali z glasbenimi ritmi?

Gre za kombinacijo obojega. Ime je nastalo kot pomota, ko si ga je prijatelj v telefonskem pogovoru napačno tolmačil - hotela sva biti 'Bosa Nova', kot spet bosa po sveži travi ali na morju. Ker pa sta se mi ti dve asociaciji zdeli dovolj močni in fantastični, je to prijateljevo ime ostalo.

Duo sestavljata Vanja in Matjaž, ki sta povezana tudi osebno, saj sta poročena. Kako se obnese ta preplet zasebnega in poslovnega sodelovanja?

Že prej sva bila oba glasbenika, ampak sva se najprej spoznala kot par. Po rojstvu drugega otroka je žena predlagala, da bi napisal pesem za duet. To mi je predstavljalo neke vrste izziv, ker nisem vedel, ali sem to sploh sposoben narediti. No, očitno je bila situacija takrat, pred približno šestimi, sedmimi leti, dovolj zrela, da se je to obneslo.

V pesmi pojeta, da se topijo pričakovanja, kar je za odnose super. Kaj pa četrto mesto na letošnjem festivalu MMS, sta ga pričakovala?

Letos sva uvrščena na dva festivala, ker imava album posnet in si želiva, da ljudje spoznajo najino glasbo. Melodije morja in sonca so bile zelo zanimiv korak v to smer. Zdaj so najine oči uprte v Slovensko popevko, kjer bova nastopila z drugo skladbo. Priznava, da naju je občinstvo zelo lepo sprejelo, po generalki v petek sva celo pomislila na še kaj več, kot je četrto mesto, tako vzdušje je bilo! Pa tudi čestitke, ki sva jih dobivala od ljudi, so nakazovale na to. Ko potegneva črto, sva zelo zadovoljna in vesela. Za nama je zelo prijetna izkušnja, tudi najina glasba, se mi zdi, paše v ta prostor.

Je vajin prvi album, na katerem bodo tudi 'Želje', že ugledal luč sveta?

Nameravava ga izdati takoj po Popevki ali najkasneje spomladi, ko se začne toplo vreme.