Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Zavoljo svojega pozitivnega odnosa in seveda rimoklepaških veščin je postal priljubljen ne le na Primorskem, temveč po vsej državi in širše na Balkanu. Njegov drugi solo album 'Nuklearna zima' je po izboru Balkan Hip Hopa postal album leta na področju držav bivše Jugoslavije. Drill jih je od tedaj posnel še tri in je tik pred izdajo nove plošče.

Med drugim sta z Masayah odgovorila na vprašanje, kakšno bi bilo njuno motivacijsko sporočilo v teh časih. Masayah pravi: "Da ne obupaš, da vse pride ob svojem času. Zdi se mi, da je današnja generacija, tudi sama sem del nje, prepričana, da potrebuje vse zdaj, takoj. Sama se vsak dan opomnim, da "take it easy", da se zgodi, ko je čas za to. Samo delaj, kar imaš rad." Drill je dodal: "V teh časih je opaziti, da so ljudje nestabilni, da jih je dogajanje pretreslo. Moje sporočilo bi bilo, naj bodo potrpežljivi, da bodo tudi ti oblaki izginili."

Kako pa je Drill živel v karanteni, se je veliko naučil o sebi in drugih? "Predvsem o sebi (smeh). Najboljša vrlina v tem času je, vsaj po moje, potrpežljivost. Zdi se mi, da se v resnici ni dalo kaj dosti spremeniti. Mislim, drži, vsi smo hoteli neke spremembe, ampak ko se zamisliš in vidiš, za kakšno ceno zahtevaš to spremembo, za ceno zdravja in življenj ljudi, potem se zaveš, da je situacija malo težja. Sicer pa sem ta čas namenil ustvarjanju muzike 'na zalogo'."

Celoten nastop:

Pet do enajstih: Drill and Masayah