Foto: Avditorij Portorož/Jadran Rusjan
Foto: Avditorij Portorož/Jadran Rusjan

Letošnji festival, ki bo 8. julija ob 20.30 v Amfiteatru Avditorija Portorož, je predstavila celotna produkcijska ekipa: predstavniki občine Piran, portoroškega Avditorija in RTV SLO. Morda je smisel in pomen tega skoraj edinega in posledično največjega slovenskega RTV festivala podala dežurna voditeljica Lorella Flego: "Ne gre samo za festival, ampak tudi za emocije. Gre za festival, ki ima dolgoletno tradicijo, ki odpira vrata poletju in omogoča, da se začne tista najlepša, lahkotna, živahna sezona."

Poklon Kocjančiču in Hrovatinu

Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, so-voditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Nastopu vseh 14 nastopajočih bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.

8. julija zvečer bo torej portoroški Avditorij ponovno zaživel v duhu festivala Melodije morja in sonca. Slovenske glasbenice in glasbeniki, med katerimi se kot avtorji posameznih skladb pojavljajo tudi eminentna imena (Magnifico, Mef …) nam bodo predstavili 14 svežih poletnih popevk, ki bodo tako ali drugače pele slavo Portorožu in Piranu. Podžupan občine Christian Poletti: "Publika je pretežno slovensko govoreča, se pravi lokalna in iz notranjosti države. Gre za dogodek, ki povezuje, nanj smo ponosni, sploh, ker poteka že 42 let v Portorožu."

Festival Melodije morja in sonca bo nacionalna RTV tudi letos prenašala tako na televizijskem kot radijskih programih.