Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

V postavi, v kateri so nastopili pri nas, nastopajo od leta 2013, predstavnico nežnejšega spola pa so za nastop v Hendrixu pustili doma.

Njihov prvi producent je bil Bor Zuljan, zdaj pa sodelujejo z Denisom Horvatom, ki ga sicer poznamo iz zasedb Jureta Lesarja in Hamo & Tribute to Love. Kako je Denis doprinesel k zvoku, je zanimalo Easyja. Odgovoril je frontman in eden od kitaristov, Tadej:
"Denis je praktično z našim zvokom naredil vse. Dal nam je neko smernico, piše nam dobre komade. Večina skladb je praktično njegovih, dodal je tudi nekaj tekstov. Postal je del naše ekipe, sproduciral bo album. Z aprilom namreč začnemo s pripravami na nov album in mislim, da se ne bomo ločili, da smo prišli na neko skupno pot in je fajn."

Kaj pa to, da ne prihajajo iz centra, je to problem?

"Zagotovo je probem. Vedno pravijo, da se morajo resni bandi preselit do Ljubljane. Mi o tem zaenkrat ne razmišljamo, sploh, ker je kar nekaj uveljavljenih in kvalitetnih skupin iz Zasavja in verjamemo, da se kljub temu, da je vmes trojanski klanec, z dobrim zaletom da priti čez."

Poslušalci Radia Koper so tudi premierno slišali pesem, ki jo je napisal Denis, je pa skupina še ni izdala – to se bo zgodilo aprila. Pesem Zrak v telo lahko poiščete na spodnjem posnetku.

Anita Urbančič

Zasedba Folk Idoli prihaja iz Zasavja