Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Dolgo ste bili član nekaterih glasbenih skupin, ste pa nedavno stopili na samostojno glasbeno pot. Kaj se je zgodilo, zakaj ste se odločili za to?

Zgolj zato, ker se mi je zdelo najbolj iskreno in prvinsko, če se sam lotim vseh teh zgodb, ki jih piše življenje. Najlažje, če jih ljudem sam povem. Veliko materiala se mi je med corono nabralo, tako da sem poskusil. Tudi v skupini se je vizija glede glasbe malo spremenila in raje kot, da pride do nesoglasij, smo šli vsak svojo pot.

V skupinah ste bili drugače bolj instrumentalist kot pevec, zdaj pa ste stopili v ospredje. Je bila ta sprememba težka ali ste se hitro znašli?

Še zdaj je kar težko. Počasi se sestavlja band in upam, da bomo poleti že kaj zaigrali. Z leti bo postalo vse bolj domače.

O čem govori pesem 'Do naslednjič'?

Skladba govori o sprejemanju samega sebe. Ko se doma lotim razmišljati o nečem ali o sebi, napišem besedilo, da zapečatim, kar sem se sam s sabo zmenil. Vse, kar je bilo prej, je pomembno, ampak se ne smem preveč ozirati na to, da se ne bi vse razblinilo.

Spot za prvi singel ste snemali na Nanosu. Kaj pa lahko poveste o spotu za aktualno pesem?

Prvi del smo snemali dva do tri dni na Nanosu in ljudje so nas zelo lepo sprejeli. Drugi del je pa malo bolj umetniški. Določene vtise je pustil tudi moj prijatelj David Podgornik, ki je spisal scenarij za spot.

Načrti za poletje?

Čimprej zvaditi vse pesmi, igrati, se dokazati in narediti vsak naslednji komad boljši od prejšnjega.