Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Jan Bajc Funa je obalni glasbeni producent, ki se niti malo ne skriva za psevdonimom Čunfa.

V spletnih zapisih o njem izvemo, da je kot osnovnošolec brenkal akustično kitaro in poslušal bogat očetov nabor raznorodne muzike, potem zajadral v metal vode, nato pa pristal v hiphopu oziroma za računalnikom.

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Prve, še precej surove komade je začel objavljati na spletnih platformah Soundcloud in Bandcamp, kjer ga je zaznalo uho Mareta Godnjavca (aka Jizaha), ki mu je leta 2016 za založbi Beton izdal dolgometražni prvenec Obsolete. Ta si je prislužil oznako lo-fi inštrumentalni hiphop in Čunfa se je kot žanrsko razvejan raziskovalec zvoka dodobra usidral na domači alternativni sceni.

Tako je pri njegovi založbi Trite konec meseca junija izšla dvojna kompilacija elektronske glasbe z naslovom ''8''. Kompilacija je sestavljena iz dveh polovic, svetle (Light) in temne (Dark), naslov, ki ga sicer lahko razumemo tudi kot simbol neskončnosti pa dejansko zgolj obeležuje osmo izdajo te spletne založbe.

Z omenjene kompilacije v rubriki Pesem tedna na Radiu Koper poslušate skladbo Untitled Groove, ki jo je urednik glasbenih oddaj, Armando Šturman, predstavil v pogovoru z avtorjem, Janom Bajcem Čunfo.

Pesem tedna je Untitled Groove