Foto: MMC RTV SLO/Astronavt
Foto: MMC RTV SLO/Astronavt

Po skladbah 'Utrip' in 'Jesus Style' se zdaj predstavljaš s tretjim singlom 'Pot na Mars'. Gre za umirjeno pesem, ki pa to baje na začetku ni bila. Kakšna je zgodba okoli nastanka pesmi, je res nastala že, ko si bil star 15 let?

Res je, to je ena izmed mojih prvih avtorskih pesmi, ko sem še pisal v angleščini, zato je tudi originalna verzija v angleškem jeziku. Inspiracijo sem dobil pri družinskem psu, ki se je klical Mars. Pesem je bila očitno dovolj dobra, da smo jo zdaj prevedli v slovenščino.

Kaj pa lahko poveš o sporočilu pesmi?

Pesem govori o nesrečni ljubezni dveh partnerjev, ki iščeta rešitve. Zgodba je zapakirana v idejo, da tudi človeštvo išče alternative življenja izven Zemlje, na Marsu.

Sam si poskrbel za glasbo - "nekdo" z enakim priimkom pa za besedilo. Kako deluje ta oče - sin naveza?

Srečo imam, da imam tako blizu nekoga, ki je tako izkušen na tem področju. Kar koli napišem, mu pokažem, da dobim povratno informacijo. Super komunicirava, zelo mi pomaga pri izboljšavah pesmi, vokalov, snemanja in podobno.

Z očetom Alanom Vitezičem si delita tudi Petra Deklevo, ki je v pesmi 'Pot na Mars' poskrbel za aranžma in produkcijo. Kako se ujameta s Petrom?

Super se ujemava. Sicer, ko smo snemali ta album, je bil ravno čas karantene in smo morali komunicirati na daljavo. Čeprav se da tudi virtualno vse narediti, je manjkal človeški stik.

Za pesem ste posneli tudi spot, ki je zelo zanimiv.

Hvala. Snemali smo ga v enem kamnolomu in nahajališču materiala. Hoteli smo prikazati planet Mars, vendar je snemanje iz očitnih razlogov moralo potekati na Zemlji, pa smo se znašli (smeh).

Morda za konec še beseda ali dve o načrtih?

30. septembra izide še angleška verzija pesmi Pot na Mars, album je že posnet, ni pa še točnega datuma, kdaj bo izšel. Konec januarja oziroma v začetku februarja pa bom izdal novi single.