Jure Lesar je album 'Je kaj novega' predstavil skupaj z Denisom Horvatom in Luko Mrdakovičem. Foto: Radio Koper
Jure Lesar je album 'Je kaj novega' predstavil skupaj z Denisom Horvatom in Luko Mrdakovičem. Foto: Radio Koper

Jure Lesar je nekdanji pevec obalne skupine Eskobars. Leta 2016 je stopil na samostojno glasbeno pot, leta 2018 pa izdal samostojni prvenec Zemljin sin. Za Jureta mnogi pravijo, da nadaljuje kantavtorsko izročilo Breclja, Mežka, Šifrerja, Domicelja, Smodeta, Smolarja in Mlakarja, čeravno Lesar pravi, da mu je še najbližji Kreslin. V nekem intervjuju je poudaril, da nikdar ne bi nastopil na Evroviziji, glasba je namreč precej daleč od nacionalizma in tekmovalnosti.

Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Album 'Je kaj novega' predstavil skupaj z Denisom Horvatom in Luko Mrdakovičem. Glavno področje, s katerim se ukvarja Jure na albumu, je ljubezen. Zanima ga odnos med moškim in žensko v vseh pojavnih fazah.

"Rad pišem, rad imam besede, na katere potem nanesem melodijo."

"V sebi skušam ustvariti film, ki ga potem prenesem poslušalcem. Ne drži pa, da se mi je vse, o čemer pojem, tudi zgodilo. Lahko nekoga srečam na ulici ali pa ujamem kakšen pogovor na avtobusu, pa me inspirira."

Kaj mu da več navdiha, žalost ali veselje? "Pomembno je, da s pesmijo vzbudim čustva. Samemu sebi. Če se to zgodi, potem vem, da je to pesem, ki jo moramo posneti. Čustva v pesmi morajo biti."


Celoten pogovor in nastop:


A. U.