Foto: Arhiv izvajalca
Foto: Arhiv izvajalca

Pa začniva kar pri najbolj očitnem: kdo sta Luka in njegova mami?

Veliko vprašanj smo prejeli na to temo, teorij zarote, v komentarjih sem zasledil eno zelo prevalentno, da sta mogoče to Luka Dončič in njegova privlačna mami (smeh). Ampak iskreno povedano je pesem napisana za mamo od mojega sostanovalca iz študentskih let.

Kdo vse je sodeloval pri nastajanju te pesmi?

To je bil proces in produkt marsikoga. Vsak član skupine prispeva neke ideje, ki jih skupaj s producentom Gregorjem Bajcem nato pripeljemo do končnega izdelka. Spot je posnel Filip Jembrih na retro kameri iz 80. let, tako da smo res dobili občutek, da smo šli nazaj v čas, ko se je v Trstu tihotapilo kavo in kavbojke.

Trst zato, ker ste spot za pesem snemali tam. Kako je bilo in pa s čim ste prepričali v ples dame, s katerimi ste se zavrteli?

Bilo je zelo sproščeno in spontano. Šli smo v Trst, pili gin-tonike, se malo zabavali, s sabo pa smo imeli tudi penino in ko smo zagledali neke gospe, smo jih povabili na ples. Izkazalo se je, da so bile Slovenke. Prepričali smo jih z zlato penino (smeh).

Odštevate do izdaje drugega albuma 'Čustveni vrtiljak', ki bo izšel naslednji mesec, predstavili pa ga boste v Kinu Šiška 13. aprila. Radi poveste, da se kar precej razlikuje od prvenca, kar se tiče pristopa k snemanju … Lahko opišeš te razlike?

Med enim in drugim albumom je velik preskok v kvaliteti. Pri prvem sam nisem znal še dobro peti, Izidor ni znal dobro igrati bobne, nihče od nas ni znal aranžirati komadov ni bilo kritičnega razmišljanja. Pri drugem albumu pa nas producent Gregor Bajc, ki je zelo izobražen in vseveden človek, zelo vzpodbuja, da dosežemo svoj maksimum in da iščemo tudi sistemske napake.

Nominirani ste za Zlato piščal v kategoriji Novinec leta. Kako ste dojeli nominacijo?

Veseli in ponosni smo bili. Letos je naše leto, tako da bolj računam na kakšno nominacijo prihodnje leto.

Pesem in pol: Lukatova mami (Kokosy)