Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Kaj ti pomenijo tovrstne male zmage?

To so mali lepi trenutki, ki te bodrijo skozi teden, da delaš naprej.

Kdo se je podpisal pod Zgodbo za dva?

V verziji, s katero sem se predstavila na Slovenski popevki, si večino zaslug jemljem sama, sicer pa je velik del mojega mozaika vedno Tomy DeClerque, ki je tudi to pesem produciral.

Ali se pesem za festival Popevka napiše drugače kot za kakšen drugi festival?

Naj bi se. Tako tudi jaz učim svoje učence, da morajo povzeti to, kar festival je, in dodati osebnostno noto. Zgodba za dva je bila takoj narejena za popevko, vendar sem se do zadnjega trenutka trudila, da bi dodala vanjo nekaj svojega.

Kako je bilo nastopiti na Popevki 2021? Kakšno je bilo vzdušje?

Popevka je bila že enkrat premeščena, torej z aprila na september in to me je malo zmotilo. Vseeno pa smo z ekipo uživali, teden je bil sicer naporen z vajami, vendar smo se imeli lepo.

Ti je katera izmed starih slovenskih popevk še posebej ljuba?

Obožujem slovenske stare popevke. Pred leti sem bila jezna, če mi je kdo rekel, da sem tipična popevkarica, vendar zdaj vem, da je tako. Najbolj sta mi všeč Ditka Habrl in Elda Viler.

Nekoč, ko si na festivalu pela spremljevalni vokal, si mi povedala, da v tem bolj uživaš, ker si na odru ves čas, v vlogi pevke pa si na odru le tri minute. Se je kaj spremenilo?

Ja, to je bistvena razlika. Zelo rada sem na odru, pred kamerami, tam, kjer se ustvarja umetnost. Najbolj bi bila vesela, če bila lahko prireditev vodila in obenem tudi kaj zapela.

Kaj si si zadala za jesenski čas?

Pred sabo imam še veliko poučevanj, ponavadi so se koncerti začeli novembra, tokrat bo verjetno drugače. Glasba v meni nikoli ne počiva in ustvarjala bom še naprej.