Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Kaj je bil vzgib, da si napisal pesem s tako vsebino?

Želel sem napisati nekaj drugačnega. Kar nekaj časa sem razmišljal, potem pa sem pomislil, da bi lahko napisal pesem o nekomu, ki mu dnevi potekajo enako oziroma podobno in svet okoli njega se spreminja, on pa vztraja pri svojem …

Kaj ponavadi nastane prej: glasba ali besedilo?

Pravila ni, ampak ponavadi pišem besedilo in zraven imam še melodijo v glavi, tako da bom rekel: oboje hkrati. Se pa zgodi, da potem spremenim melodijo oziroma tekst, tako da nimam nekega pravila.

Kdo vse je sodeloval pri snemanju skladbe 'Vsak dan'?

Tokrat je pesem zakrivila istrsko-štajerska zasedba: Janez Skaza, ki je tudi producent, Matjaž Skaza, Tomaž Dolžan, Gabrijel Juriševič in Mitja Bobič na klaviaturah.

Kje ste snemali?

Snemali smo na Štajerskem, v okolici Velenja, pri Sebastianu Podlesniku.

Zdi se, da je bilo vzdušje pravo?

Ja, res je bilo pravo vzdušje. Sprememba lokacije dobro dene, haha.

Posneli ste tudi videospot. K sodelovanju si povabil igralca Igorja Štamulaka. Video je zelo zanimiv. Zabaven in trpek hkrati.

Tako je, sam je ostal za šankom. Igorja poznam že nekaj časa. Enkrat sva se že pogovarjala o morebitnem sodelovanju. In zdaj, ko sem poslušal komad, sem dobil idejo, pred očmi se mi je prikazala njegova podoba ...

Kaj si želiš od prihajajočega poletja, kaj naj ti prinese?

Čim več koncertov, dobre volje, dobre muzike.

Tudi mi ti želimo dolgo, barvito in pustolovščin polno poletje! Kam bi odpotoval jutri, če bi bil že cepljen proti covidu-19 in bi imel vozovnico v rokah? Kam te vleče? V tople ali mrzle kraje?

Vedno v tople kraje, zagotovo bi jo mahnil nekam na morje. Ne vem pa čisto natančno, kam.

Si multiinstrumentalist. Menda si se po trobenti, kitari in bobnih lotil še klavirja. Kateri instrument bi vzel s seboj, če bi šel na samotni otok?

Mislim, da bi bilo najbolje vzeti kitaro.

Prvi dve plošči sta nastali v razmaku dveh let, Barve si izdal leta 2019 … Je torej letos čas za tretji album?

Lahko bi bil, ja, ker smo na koncu snemanja, samo še vokale moramo posneti, ampak verjetno ne zneslo. Vse skupaj bo končano septembra, oktobra, tako da se bojim, da ne bo možnosti za promocijo. Verjetno bomo z izdajo albuma počakali do naslednjega leta. Do takrat bom verjetno izdal še kakšen singel.