Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Člani zasedbe so Hieronim Vilar, Mirko Medved, Jure Volgemut in Ven Jemeršič, ki ga je tokrat zamenjal njihov producent, sicer prav tako odličen glasbenik, Anej Kočevar.

Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Po letih delovanja so sveži, sicer pa so sami izkušeni fantje. "Res je, dolgo časa že igramo. Niti ne vemo, kako smo se našli, vse skupaj se je zgodilo spontano, bili smo v istih krogih, vsi smo iz Domžal ..." Očitno so se našli pravi na pravem mestu, saj so po petih letih uglašeni v delovanju: "Imamo kaj povedati, imamo neke ideje, tako da to prevlada nad vsem, imamo cilj, da nekaj ustvarimo. Itak je življenja prehitro konec!"

Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Kakšna pa je zgodba o imenu skupine? "Obstaja več razlag. Ena je ta, da je beseda dovolj izvirna, da pristaneš prvi na Googlu, pa da beseda zveni, kot da nekaj že obstaja, pa v resnici ne. Gre za skovanko, iz dveh, treh predlogov smo skupaj sestavili Lusterdam."

Pred tremi leti je izšel njihov album z naslovom 'Lepo mi godrnjaš'. Predanost glasbi in občutna iskrenost dela njihov prvenec za enega tistih, ki so vredni širše pozornosti glasbenega občinstva. Stroka je album pohvalila, tudi zaradi besedil, ki niso na prvo žogo. V večini primerov jih ustvarja Hieronim Vilar, ki je povedal: "Opisujem predvsem odnose, ker se mi zdi to največja umetnost vseh umetnosti. Odnos do česarkoli. Je temna, malo melanholična … ker je to neke vrste psihoterapija, ki jo lahko delim. Če to, kar te boli, deliš, ti je potem to lažje. To izkoriščam za svoje zdravje, na nek način, priznam (smeh). Hkrati pa je vedno neka luč v tej temi, sem iskalec izhodov."

Zasedbo Lusterdam je gostil Iztok Novak - Easy.