Foto: Facebook/osebni arhiv
Foto: Facebook/osebni arhiv

V zadnjih dveh letih sta Marjetka in Raay, ki ju poznamo pod ustvarjalnim imenom Maraaya, ustvarila mnoge pesmi v slovenskem jeziku: 'Drevo', '1000 let', 'Zdaj pa greš', 'Obujem nove čevlje', 'Dobr' gre'. Gre za skladbe, za katere je besedila napisala Marjetka. Ustvarila ga je tudi za pesem 'Sva'. "Zelo rada hodim v naravo. Besedilo za pesem 'Sva' je nastalo med hojo na bližnji hrib, nato pa je Raay naredil melodijo. To je najina najbolj romantična pesem do zdaj. V njej se zavedava, da sva v primerjavi z vesoljem, svetom in večnostjo le ena majhna pika. A vendar, če se ljubiva in slediva istim sanjam, je najin svet vse in največ."

Himno njuni ljubezni, kot imenujeta pesem, sta posnela ob 12. obletnici poroke z željo, da postane himna še kakšnemu zaljubljenemu paru. Kakšen pa je recept za 12 let, in več, uspešnega zakona? "Sprejemanje se mi zdi najpomembnejše. Pa da veš, da so dobri in slabi dnevi in da takrat, ko partner potrebuje ramo, pristopiš na pomoč," pravi Marjetka.

Za pesem sta posnela tudi videospot, v katerem prevladujejo primorski konci naše države. Del videa so posneli tudi na žrebetišču Petrinjski kras, kjer se pasejo mladi čistokrvni žrebci prvinske, edinstvene, a ogrožene pasme bosanskih planinskih konj.

V poletnih mesecih sta si pustila čas za rojstvo novih idej, že jeseni pa nameravata izdati kar dva nova singla.

Dopoldan in pol