Foto: Osebni arhiv izvajalca
Foto: Osebni arhiv izvajalca

Koga imate tako radi, da so vas pri tem podprli tudi naši poslušalci?

Verjamem, da je glasba govorila zase in da je moja pesem bila všeč poslušalcem.

Kaj pomeni ta solo projekt?

To je plod mojih 30 let pri skupini Victory. Zadnje čase sem postal zelo oseben, naredil sem pesmi, ki so preveč moje in ne zvenijo kot tiste, ki pripadajo skupini Victory. Znani smo kot žurerji, zabavljaški band, jaz sem pa zdaj postal zelo intimen s svojimi pesmimi in sem hotel to dvoje ločiti. Na ta način bom ohranil romantiko Mikija Vlahoviča, ki pa preseneča, saj me vsi imajo za zabavljača, po drugi strani pa Victory ostanejo, to, kar so. Po 50. letu sem si postavil mnogo izzivov in ta je eden izmed tistih, ki sem jih sprejel. Vse prijazne povratne informacije, ki jih dobivam, mi dajo vedeti, da sem se pravilno odločil.

Pesem je namenjena vaši ženi, je tako?

S to pesmijo sem dal poklon svoji ženi, s katero bom letos praznoval 25. obletnico poroke, No, ona v resnici praznuje 50. obletnico, ker je poročena z glasbenikom in ima benificiran staž (smeh).

Kako ste ženi dopovedali, da je ta pesem zanjo, če je besedilo napisal Rok Lunaček?

Rok je moj dolgoletni prijatelj, ki me pozna do obisti, prav tako pozna odnos z mojo ženo. Natančno je vedel, kaj želim povedati svoji ženi. Ko sem prebral tekst, mi je šlo na jok in tudi žena je spustila solzo. In tako sem videl, da sem na pravi poti.

Za skladbo ste posneli tudi videospot. Kako je potekalo snemanje?

Snemanje je potekalo pod taktirko Mariborčana Žige Gjura, ki je naredil čudovit videospot. Posnet je bil v Ljubljani, moja soplesalka je Valerija Musina, ki prihaja iz Moskve in je sodelovala v showu Zvezde plešejo, kjer bi moral lani tudi sam nastopati. Na drogu pa je Sabina, ki je malo bolj skrita.

V prihodnosti bo več gibanja s skupino ali solo?

Nočem si dajati nikakršnih ciljev, ampak vem, da imam kot Miki še veliko za napisati. Pa tudi s skupino imam pripravljene pesmi, ki so bolj vesele, vedre in hitre.

Blaž Maljevac

Miki Vlahovič je predstavil pesem Rad te imam