Foto: Kobal Production/Lenart Kobal
Foto: Kobal Production/Lenart Kobal

Kako vesela je Julija, ki ima eno njej namenjeno pesmico?

Ja, tako je, ko te najde pesem, je treba spravit na papir. To je bila akcija takoj prvi mesec, ko se je rodila, in nastala je Mamina pesem.

Ki pa ni samo za Julijo, kajne?

Jaz jo v prvi vrsti posvečam njej, ker je to njena pesem, ampak prav tako tudi moji mami in vsem mamam in otrokom. Posebno tem, ki so rodili v tem posebnem letu 2020.

Zelo lepo besedilo, moram priznati, res pisano za mlade mamice. V vseh časih, tudi v teh, ko se držimo bolj zase, pa nam daje misliti, kaj je v življenju resnično pomembno ...

Bili in še vedno smo v obdobju, ko smo dali na prvo mesto stvari, ki so se nam zdele samoumevne, predvsem pa družino.

Kako je nastajala pesem, medtem ko je Julija jokala? Sta bila spet v dvojcu z Janom Baruco?

Mislim, da Moye brez Jana ne bi bilo, tako da se mu iskreno zahvaljujem, da mi stoji ob strani in iz teh mojih minešter naredi eno lepo produkcijo, en fajn aranžma.

Kdo je bil še zraven pri tej lepi video zgodbi, ki jo lahko gledamo ob pesmi?

Pri videospotu sem sodelovala z Lenartom Kobalom (Kobal Production). On je Krašovec, domačin, s katerim sem tudi že sodelovala in sem zelo zadovoljna. Mislim, da je ena taka luštna ekipa in vsi, ki so mi pomagali, od obleke naprej, da sem dobila vse, kar je bilo treba.

V tem posebnem času nastajajo nežne balade. Kaj pa tisti izlet z reperjem Tomosom za pesem Več energije?

To je tudi nastalo v bistvu že pred enim letom, ko me je povabil k sodelovanju. Seveda sem sprejela povabilo, pesem je bila res super, taka pozitivna, kar tudi potrebujemo v teh časih. Da ne bodo samo čustvene pesmi, da bo tudi kakšna vesela, ker to tudi ljudje rabimo.

Počasi nastaja tudi nova zgoščenka, kako kaže?

Material je, material se dela, inspiracija je tudi. Pridejo dnevi, ko imam čas, so dnevi, ko me Julija ne pusti, ampak jaz pravim, da te prava pesem, ko pride, dobi. In če je pravi čas in prava pesem, jo boš dal na papir in našel pravo melodijo zanjo.

Koliko se pa je spremenilo tvoje dojemanje oziroma ustvarjanje glasbe z materinstvom?

Ko postaneš mama, se pojavijo drugačna čustva v tebi. To se čuti tudi pri petju, še posebej pri iskrenih pesmih, ki jih pišeš iz sebe. Materinstvo te pač spremeni.

Janja Lešnik