Foto: Dean Grgurica
Foto: Dean Grgurica

Pantaloons trio, ki pod nenavadnim imenom združuje tri 'pantalone' oziroma 'spotikave nerodneže', kot si sami pravijo, je leta 2016 nastal znotraj primorske zasedbe Chili Brass Band.

Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (suzafon) in David Nik Lipovac (bobni) so se z glasbenimi melodijami in ritmi sprva poigravali v obliki jam sessionov, njihova avtorska glasba pa je svoje mesto kasneje našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Kot izbranci Radia Študent so v okviru Klubskega maratona razburkali slovensko glasbeno sceno ter s podporo INES#talent 2020 nastopili na festivalih MENT in Liverpool Sound City.

Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac

V začetku leta 2021 so v sodelovanju z vizualno umetnico Stello Ivšek, ki deluje pod umetniškim imenom VJ 5237, izpeljali spletni prenos koncerta iz Kina Šiška in nastopili na Jazz festivalu Ljubljana, pred kratkim pa so nastopili tudi na Electric Castle festivalu v Romuniji.

Razposajeni trio je pregovorno eden tistih bendov, ki te nikakor ne pusti ravnodušnega. K sodelovanju so povabili plesno zasedbo Ursus Dancers pod mentorstvom Urše Rupnik ter kreativno producentko Ulo Pogorevčnik in tako smo dobili instant recept za poletje z naslovom 'L' amore sulle nuvole'. Skladbo poslušamo kot Pesem tedna Radia Koper.

S klikom na povezavo prisluhnite pogovoru, ki ga je z Davidom Nikom Lipovcem pripravil Armando Šturman.

Radio Koper