Foto: Zasebni arhiv
Foto: Zasebni arhiv

Gre za samosvojo slovensko glasbeno navezo, katere ustvarjanje je žanrsko prepleteno, na trenutke zasanjano, včasih melanholično in vedno melodično.

Tine Grgurevič aka BOWRAIN je skladatelj, pianist in glasbeni producent. Ljubezen do glasbe poganja njegovo ustvarjalnost že več kot 20 let. Z zvočno podobo je dopolnjeval tako gledališke predstave kot umetniške instalacije. Luka Uršič aka KALU glasbo in slikarstvo izmenjuje že več kot 20 let. Svoj glasbeni talent je razvijal tudi skozi sodelovanja z različnimi slovenskimi glasbeniki, kot so YGT, Katja Šulc ter Polona Kasal. Glasbenika sta projekt z imenom Not Exactly Lost začela ustvarjati pred nekaj leti.

Pesmi, ki so nastale, stojijo na medžanrskem prepletu, ki njuno poetičnost lepo poudari, saj je ustvarjalna naveza nastala kot nekakšen umetniški dialog med dvema zelo izurjenima, a različnima ustvarjalcema. V srčiki projekta se vedno pomerjajo drznost in oblika, odstopanje in izvorni navdih ter preseganje misli o tem, kje stojiš kot umetnik in glasbenik ter kaj potrebuješ, da se zares razvijaš.

Ta dinamika je tudi navdih za ime projekta, saj govori o izgubljanju v trenutku, ki pa je na koncu koncev vedno tista prava pot. Lost, but not exactly, pravijo o njiju številni spletni zapisi.
Borja Močnik je nedolgo tega v Mladini takole zapisal: "Not Exactly Lost je prvenec zmernega in zibajočega se teka kompaktne elektroakustične kombinatorike, na katerem si dvojec upa tvegati z – predvsem vokalno – zahtevnimi aranžmaji in na katerem pri zadnjem posnetku bolj kot besedilo v slovenščini preseneti vrinek kratkega, staromodno vljudnega ritmičnega vrhunca. Muzika, pri kateri »vse stoji« in hkrati ni še vse povsem na svojem mestu."

Da se oba rada prepuščata improvizaciji in da je ravno to tisti "Lost" moment iz imena, ki je v življenju sicer zelo prisoten ter da naj ju kar povabimo na Primorsko, sta povedala v rubriki Pesem tedna na Radiu Koper.

RUBRIKA PESEM TEDNA (23.11.2022)

MALA OKNA
Gledava kot eno
gledava ves svet
vsa ta mala okna
poskušam te ujet

To noč sva si podobna
kot plankton in nebo
milijon luči v temi
pozdravlja me v slovo

Ko najdem to ljubezen,
ki v meni govori …
Ko roka najde roko,
da v njej se prebudi ...

V meni biva volja
da najdem tvoj odsev
kot kristalna voda
čuvam njen odmev

In daleč poje sreča
ki šteje nama dni
srce je ta ječa
kjer moj um živi

Ko najdem to ljubezen …
Ko roka najde roko …