Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kdo ste, kako ste se našli, kako ste izbrali ime?

Naša zgodba sega še v srednješolska leta, kjer smo se na gimnaziji preko različnih glasbenih dogodkov spoznali in na koncu tudi združili. Ko smo se odločili za ime Plateau, sprva se nismo poglobili o pomenu imena, kasneje smo malo raziskovali in ugotovili, da je to planota, nekaj višjega, ki jo podpira veliko drugih stvari. Vsa zgodba temelji na tem, da nas podpirajo še mnogi drugi ustvarjalci, ker je dandanes težko uspeti brez pomoči.

Nekaj delate prav, saj je bil vaš prvi singel popevka tedna, Neimenovana je postala 'pesem in pol'. Kako vam to uspeva, je v ozadju kakšen preverjen recept ali vam?

Že dve, tri leta nastopamo z našimi, avtorskimi pesmi. Imamo jih že več kot deset, iz tega izhaja tudi vsa podpora, ki jo imamo.

Kaj lahko poveste o Neimenovani, za kakšno pesem gre in s kom ste se povezali pri njenem nastajanju?

Nastala je že na začetku našega ustvarjanja, gre za rock – balado. V sodelovanju z Bortom Rossom smo pesmi dodali še en nivo. Video produkcijo je prevzel Jan Poreber, tako da lahko publiki ponudimo celosten izdelek.

Vas lahko že povprašamo po prvem albumu?

Album smo imeli planiran že za letos, vendar nas je malo povozil čas. Tako, da predvidevamo, da bi lahko krajša verzija albuma izšla nekje konec tega leta.

Kako kaj kaže koncertom?

Poleti imamo planirane štiri koncerte, prvi bo na Mostu na Soči. Tam bomo nastopili z našimi dobrimi prijatejli Kokosy. 13. avguta bomo nastopili na Čipkariji v Idriji z Jet Black Diamonds in skupino Mrfy, 21. avgusta bomo v Šentjerneju, imamo pa še načrt narediti koncert v Trebnjem, datum pa še določamo.