Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Osnovne koordinate za predstavitev umetnika s pravim imenom Dominik Bagola smo si sposodili kar na spletnem portalu Sigic:

"Balladero je prekmurski kantavtor mlajše generacije, ki v svojih skladbah združuje čustveno baladno liričnost s prvinami rocka in bluesa, odtenki sodobnega popa in tudi primesmi panonskega melosa.

Širšo javnost je nase opozoril s ploščama Club Deuce in Perfect You. Sodeloval je z domačimi in mednarodnimi producenti, med drugim z Uwejem Bossertom (kitarist skupine Reamonn) in drugimi glasbeniki. Njegova največja uspešnica je skladba Zlati časi, ki je bila najpogosteje predvajana skladba na Valu 202 v letu 2016.

Kot instrumentalist in pisec skladb se je ustvarjalno povezal z Nano Milčinski, zasedbama Werefox in Thomas March Collective, Urško Majdič, vrsto let je deloval kot bobnar mednarodno priznane rock skupinee Psycho-Path."

S skladbo NAJINA, rokovsko energičnim novim singlom, Balladero nadaljuje pot proti tretjemu albumu. Za skladbo je v Centru Noordung v Vitanju posnel tudi plesno navdihnjen videospot.

Balladero je, praktično od začetka solo kariere, Radio Koper smatral za svoje oporišče. V oddaji AriZONA, prisluhnete ji lahko s klikom na spodnjo povezavo, je Armando Šturman prijateljski odnos povzel z besedami: »Kadarkoli se srečava in vsakič, ko se kaka njegova skladba zavrti na Radiu Koper, to pa ni malokrat, se spomnim na Sandija Mavra. Prav on je predlagal, da se z Dominikom spoznava oz. naj radio posname njegov nastop. Balladero je ta koncert fantastično izpeljal v novogoriškem kulturnem domu in s Sandijem sva si rekla, da sva spet naredila eno pametno."

Balladero ne teži. V zmernem, nenadležnem tempu prihajajo njegove stvari, vse umetelno izdelane. Pravzaprav škoda, da so večje množice po pravilu imune nanje.

Pogovor z Dominikom Bagolo Balladerom je nastal v Plavi laguni za Bežigradom v Ljubljani.

Ari Zona: Balladero