Foto: Osebni arhiv izvajalca
Foto: Osebni arhiv izvajalca

"Gre za ljubezensko zgodbo, tisto, ki traja že nekaj časa. In tu pride potem do novih spoznanj," nam je povedal o pesmi frontman zasedbe.

V videospotu, ki so ga izdali prav na dan predstavitve pesmi na Radiu Koper, so uporabili ples kot metaforo za razmerje. "Razmerje je vedno nek ples med dvema. Če plešeš sam, je vedno dovolj prostora, če sta dva, se je pa že treba dogovoriti, kam bo kdo dal nogo, pa kdo bo koga kako držal … In to zelo dobro sovpada z vsebino pesmi, da moramo v bistvu obdržat to iskrico, da znamo plesat sami oziroma da smo se zaljubili v nekoga na drugem koncu plesišča, še preden smo skupaj zaplesali. To velikokrat pozabimo," je povedal Hamo.

V spotu sta ob članih zasedbe nastopili Tamia Šeme, ki smo jo lahko videli tudi kot superfinalistko šova Slovenija ima talent, in izvrstna svetovno znana plesalka na drogu Tjaša Skubic.

Zasedba bo 10. marca, ob izidu albuma '22' na CD-ju in digitalni obliki, koncertirala v Kinu Šiška. Prvič je album zarohnel lani v Križankah, letos pa bo njegov izid bolj klubski.

Pesem in pol: Pusti mi prižgano luč (Hamo & Tribute 2 Love)