Foto: MMC RTV SLO/Osebni arhiv
Foto: MMC RTV SLO/Osebni arhiv

Čestitke za zmago v naši rubriki Pesem in pol! Očitno ste med Primorci še vedno priljubljeni!

Kljub vsemu imamo občutek, kot da smo včeraj začeli. Je pa vmes minilo 40 let. Normalno, da se veselimo vsakič, ko kakšna naša nova pesem najde pot do poslušalcev.

Pesem ima kar pomenljivo besedilo – gre za vašo zgodbo?

Ja, zgodb imamo ogromno, ampak ta je res naša. Tudi med samim snemanjem je bilo zelo zabavno, obstaja še mnogo 'podcastov' te zgodbe in resnično upam, da bomo nekoč izdali knjigo o tem, kako smo začeli (smeh).

Kdo vse je sodeloval pri pesmi?

Leon Oblak nas zelo dobro pozna, podali smo mu izhodišča in napisal je res dobro besedilo. Za glasbo je poskrbel Bor Zuljan, pri njem smo jo tudi posneli. Najbolj zanimivo pa je, da se je pesem zgodila v hipu. To je zelo dober znak, ker če predolgo razmišljaš o pesmi, se zna tudi zakomplicirati in hitro zgubiš osnovno nit. Končno imamo vsi voljo, da posnamemo naš 18. album, tako bomo tudi v tem pogledu polnoletni.

Skladbo ste izdali ob napovedi koncerta, ki ga načrtujete za več kot 40 let ustvarjanja … kje boste praznovali in kako?

Začeli smo kot band iz Velenja in zato se nam zdi prav, da naredimo našo obletnico prav tu, ob Velenjskem jezeru. Zelo smo počaščeni, da so se vsi glasbeni gostje, ki smo jih povabili, odzvali. Z nami bodo najboljši rock pevci v Sloveniji: Gregor Skočir, Tokac, Tomi ... Z nami bodo tudi Slovenski oktet, 6Pack Čukur in Natalija Verboten.

Zagotovo ste zelo veseli tudi vrnitve ustanovnega člana …

Vse se je zgodilo približno ob istem času in zelo na hitro. Za bobne se vrača Aleš Uranjek, občutek imam, kot da vmes ni bilo nobene pavze. Malo smo si odpočili drug od drugega (smeh), zato imamo zdaj toliko več volje in energije.

Matjaž Jelen (Šank Rock): Prihajamo tudi na Primorsko