Foto: Alan Radin, Radio Koper
Foto: Alan Radin, Radio Koper

20-letna glasbenica, avtorica in vsestranska ustvarjalka Špela Jezovšek alias Stella je dobrodošla osvežitev domače glasbene in medijske scene. Potem, ko je po nizu uspešnih singlov in nastopov januarja letos pri založbi Menart Records izdala svoj prvi album 'Ta neki neki', je večino tam zbranih skladb danes predstavila na koncertu v Studia Hendrix.

Prav posebno darilo primorskim gostiteljem in publiki pa je bil Stellin glasbeni poklon Iztoku Mlakarju. Prav za nastop na Radiu Koper je namreč priredila pesem 'Pepi Žbaradorija', ki jo primorski poslušalci zelo dobro poznajo.

Po koncertu je povedala: "Zelo sem uživala, res hvala za povabilo. Pepija Žbaradorijo sem izbrala, ker je komičen komad in imam zelo rada vse, kar me nasmeji. To pesem mi je nekoč, na poti na morje, zavrtela mami in je ena tistih pesmi, ki jih zelo radi pojeva skupaj. Za to priložnost sem se zelo pripravila, pri izgovarjavi mi je pomagala moja učiteljica petja Tanja Srednik, ki je, tako kot Iztok, iz Nove Gorice. Upam, da nisem dodal kakšnega celjskega e-ja. Tako dobro, kot zna svoje zgodbe pripovedovati Iztok Mlakar, jih seveda ne zmore nihče. Morala sem poiskati svoj zorni kot, da sem vsaj približno zajela pravo energijo te pesmi. Mislim, da mi je kar dobro uspelo (smeh)."

Ogled celotnega koncerta:


S Stello sta koncertirala Danej Pukl in Florjan Ajdnik.