Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

V naši rubriki si že zmagala tudi v preteklosti, kako dojemaš primorska izglasovanja tvojih pesmi?

Mislim, da je poanta glasbe, da se ljudje poistovetijo z njo, da jo poslušajo, tako da to mi je v veliko čast. Hvala!

Kaj lahko poveš o bluzenju, zakaj tak naslov pesmi, kakšna je zgodba pesmi?

Bluzenje ima lahko več različnih pomenov. Na primer, nakladanje v prazno ali pa narediš napako in se znajdeš v zanimivi situaciji. Bluzenje v moji pesmi pa opisuje dogajanje, ko si z nekom, ampak nisi, všeč ti je, ampak ne veš točno, kaj.

To si odlično ujela tudi v videospotu. Nisi nič zamerila, da se v njem pojaviš razmeroma pozno?

Videospot sem hotela narediti kot neko zgodbo, kratek film, v katerem nisem v glavni vlogi. Sem bolj kot kulisa (smeh). Glavni igralki sta Zala Gazvoda, ki je tudi moja sestrična, in Taja Škrabelj. Zala je moja sestrična in sva skupaj zrežirali spot, ki je poln simbolov in metafor, tako da se lahko razume na različne načine.

S kom vse si sodelovala pri pesmi?

Pesem je nastala v sodelovanju s CHRNS-jem oz. Urbanom Kraljem, vokale pa sem posnela skupaj z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom. Bil je zelo zabaven snemalni dan. Spot pa je posnel Rok Mlinar.

Vemo, da začasno zapuščaš Slovenijo. Kdaj odhajaš na Japonsko?

Odhajam konec septembra - za eno leto. Tja grem zaradi študija. V Sloveniji imam narejene že tri letnike, japonsko znam govoriti, tam pa bom še poglobila svoje znanje.

Kako bo med študijem s tvojo glasbeno kariero pri nas?

Še vedno nameravam izdajati pesmi, nekatere stvari imam že posnete. Lahko bi snemala tudi tam, bom videla sproti, ko bom prišla tja, kako se bo vse skupaj odvijalo. Imam pa tudi željo, da bi zaigrala v japonskem bandu in snemala pesmi v njihovem jeziku.

Dopoldan in pol