Foto: Jani Ugrin
Foto: Jani Ugrin

Ime so si nadeli (in ga nekoliko predrugačili v izognitev sodnim sporom) po vodji urada za kulturo in mladino pri mariborski občini, ki je soodločala o usodi Pekarne, mariborski različici ljubljanske Metelkove.

Leta 2011 so v samozaložbi izdali ploščo, ki so jo poimenovali po bendu, druga z naslovom Jate, na kateri so se po gospodarski krizi spraševali, "kakšne jate smo vzgojili, tovariši", je izšla leta 2014 pri založbi Kapa Records, v začetku leta pa so pri isti založbi izdali še ploščo Zob Za Zob.

Na spletni strani SIGIC-a so album takole opredelili: "Tematike so bolj raznolike, poleg družbeno-političnih dobijo pomembno vlogo razmisleki o osebnem življenju, odnosih in eksistencialnih vprašanjih. Album tako postane zaokrožen glasbeni produkt, ne zgolj zbor komadov, temveč kompleks, znotraj katerega se odvije posebna dinamika, dramaturgija, kjer se vzpostavljajo ravnotežja in energetska vozlišča."

O skupini Nina Bulatovix, predvsem pa o skladbi 'Tresem se' za rubriko Pesem tedna Radia Koper Armando Šturman v pogovoru z Gregorjem Kosijem na spodnji povezavi:

Pesem tedna je predstavil Gregor Kosi

Besedilo pesmi:

TRESEM SE
(Nina Bulatovix)

Tresem se
zvija mi roke
tresem se
razpoke so v glavi
tresem se
kolena mi klecajo
razpoke čedalje glasneje
govorijo

Tresem se
glasovi ponavljajo
da je vse le stvar debate
debate, dogovora, že kakšne uskladitve
in da so danes dovoljene sanje

Zato mi klecajo kolena!

Le grand mal –
danes so dovoljene sanje
jutri pride nov plan

Beautiful
le magnifique

Naj te zadane
kot strela z jasnega
naj se te dotakne
primi ga v roke
pobožaj ga in stisni

Le plan