Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, ki sta jo poslušala kot mulca - a ker vsak mulc odraste, sta odrasla tudi Vagabunda in v svoj repertoar že kmalu po nastanku dodala prve avtorske skladbe.

Svojim kitaram sta dodala boben in bas in tako je zasedba postala rock kvartet. Tako se rada pošalita. Kako nastaja njuna glasba, je povedal Jure Jurca: "Večina najinih pesmi prihaja iz mojega gnezda, je pa res, da je Matevž zelo dober tekstopisec. Za obe prejšnji skladbi je on napisal besedilo, tako da bolj ali manj to kar njemu prepuščam, čeprav se tu pa tam preizkusim tudi sam. Strukture, melodije večinoma jaz naredim, čeprav ko mu melodijo odigram, so po navadi njegove še boljše. Tudi zaradi tega je on bolj poudarjen kot solo kitarist. Se mi zdi, da je to njegovo področje."

"V večini primerov že on igra ritem, tako da moram jaz tiste luknjice zapolniti, zakaj bi oba enako igrala," ga je dopolnil Matevž Pavčnik, ki je povedal tudi, kako negujeta odnos, kako se povezujeta: "Ko se voziva na koncerte, preživiva precej ur skupaj in ta čas posvečava debatam o glasbi, o življenju. Takrat postoriva vse: imava poslovne sestanke, teambuildinge, prijateljske debate, priprave na koncert …"

Celoten nastop dvojca, ki deluje od leta 2013, poiščite na naši Facebookovi strani.