Foto: Tjaša Barbo
Foto: Tjaša Barbo

Strokovna žirija je podelila pet nagrad. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za skladbo `Še ko te ni, te imam´. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo.
Nagrado za najboljše besedilo je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Podaril si mi svoje srce v izvedbi Vudlenderjev.

Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo `Še bolj prav´, ki so jo izvedli Okustični. Nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca je prejela Veronika Kumar za pesem Solzam.

Slavila pa je Raiven, ki je izmed vseh najbolj prepričala občinstvo. Zmagovalno skladbo `Volkovi´ poslušamo kot Pesem tedna Radia Koper. Z njo se je pogovarjal urednik glasbenih oddaj Armando Šturman.

Z Raiven se je pogovarjal Armando Šturman.

Sara Briški Cirman, rojena 26. aprila 1996, se je z glasbo začela ukvarjati pri štirih letih z vpisom na Glasbeno matico. Med leti 2002 in 2011 je obiskovala pouk harfe na glasbeni šoli v Ljubljani. Izobraževanje je nadaljevala na programu umetniške gimnazije, ki ga je obiskovala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter glasbeno izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za glasbo (solopetje − opera), kjer je diplomirala leta 2018 in se vpisala na magistrski študij.

Za svoje dosežke na področju klasične glasbe je bila večkrat nagrajena. V oktobru 2020 je pričela s študijem psihoterapije na Fakulteti za Psihoterapevtsko znanost v ljubljanski podružnici univerze Sigmunda Freuda. Dejavna je v popularni glasbi, kjer se podpisuje kot avtorica besedil in glasbe večine svojih skladb, ki jih izvede pod umetniškim imenom Raiven.

VOLKOVI
(Sara Briški Cirman, Peter Khoo / Sara Briški Cirman / Anže Rozman)

V mojih sanjah vedno tli ta nora želja,
da spustim se iz vrvi, ko noč se vzpenja.
A na glas jih ne povem,
da v past ne stečem.

Z glavo sklonjeno se skrivam
in nič ne rečem.

Vse,
kar iščem, na koncu luči je,
v temi je.
Zaupam sencam, ko kličejo me v globine.
Z volkovi plešem, ko luna dvigne se.

Doloroso, doloroso, doloroso ...

Ni še čas, da vsem povem, kaj je za masko,
nov je plan skrit v refren,
trpljenje lastno.
A kdor čutil še ni ran,
se smeje praskam,
pol srca, vzrok neznan,
le plen izbran.

Vse,
kar iščem, na koncu luči je,
v temi je.
Zaupam sencam, ko kličejo me v globine,
z volkovi plešem, ko luna dvigne se.

Doloroso, doloroso, doloroso ...