Uroš Rapotec v značilnem poskusu strela z levega krila. Foto:
Uroš Rapotec v značilnem poskusu strela z levega krila. Foto:
Uroš Rapotec
Vrhunec Rapotčeve kariere in koprskega rokometa je bilo četrtfinale lige prvakov proti Atleticu iz Madrida leta 2012.
Uroš Rapotec pogreša tekme

Dolgoletni kapetan koprskih rokometašev je bil del ekipe, ki je pod imenom takratnega pokrovitelja, Cimosa prišla do četrtfinala Lige prvakov. Pred tem je s Koprom osvojil domače prvenstvo, več pokalnih lovorik in evropsko tekmovanje Challenge. je bil tudi gonilna sila ekipe, ki se je iz najnižjega ranga tekmovanja vrnila med slovensko elito in mešala štrene najboljšim.

Zaradi poškodbe in prihajajočega operativnega posega je letošnja sezona izpuščena, včerajšnje evropsko slovo Kopra proti švicarskemu moštvu Kadetten Schaffhausen je tako pričakal v studiu Radia Koper in ne v Švici. "Poškodba levega kolena mi ne dopušča, da bi lahko normalno treniral. Zelo mi manjka igrišče, rad bi pomagal soigralcem in zmagoval," je povedal Rapotec, ki še vedno prilagojeno trenira s soigralci, kapetansko funkcijo pa je predal Žigi Smolniku.

Pred Rapotcem je operativni poseg, ljubljenec koprskega občinstva pa si ne dela utvar. "Nisem si želel tako zaključiti kariere, rad bi s tem klubom še kaj osvojil. V kolikor to zaradi drugih dejavnikov ne bo možno, je velika verjetnost, da sem svojo zadnjo tekmo že odigral."

Igralec, ki je blestel na položaju levega krila, je ponosen na doseženo z novoustanovljenim Koprom 2013. "V petih letih, odkar klub obstaja, smo naredili ogromen korak naprej, smo v samem vrhu slovenskega rokometa. Letos imamo novega trenerja, ekipa je leto starejša, ima več izkušenj in lahko se borimo za sam vrh tudi s Celjani." Lani je ekipa delala pod vodstvom selektorja slovenske reprezentance Veselina Vujovića, letos je prvi mož stroke Peter Mičović, igralski kader pa je doživel zgolj majhne spremembe.

"Najraje bi, da konec sezone dočakamo na prvem mestu, če ne bi tako mislil, ne bi bil športnik. Vsi smo radi zmagovalci, zato tudi trdo treniramo. Ekipna klima je veliko bolj sproščena, kot je bila pred letom dni. Fantje so dobro pripravljeni, tako da lahko začnemo prvenstvo sproščeni in z novim zagonom," ocenjuje Rapotec, ki verjame v novega trenerja. "Pristop se od trenerja do trenerja razlikuje. Po dobrem mesecu se s trenerjem Petrom Mičovićem šele spoznavamo, vendar je pokazal neke smernice. Veliko je poudarka na psihološkem delu, veliko je tudi pogovorov z igralci."

Uroš je dejaven v mladinski šoli matičnega kluba, dobro delo z najmlajšimi pa že žanje sadove. Celotnemu pogovoru, ki ga je z Rapotcem opravil Iztok Novak - Easy lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar

Uroš Rapotec pogreša tekme