Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Upravne enote v obalno-kraški regiji delajo nemoteno. Pomanjkanje kadra so najbolj občutili v Piranu v prvih dveh tednih januarja, ko je zaradi izolacij in karanten manjkala skoraj polovica uslužbencev. Z notranjimi prerazporeditvami so uspeli sproti reševati zadeve, pravi načelnik Bojan Žiberna. V Ilirski Bistrici so bili zaradi karanten kadrovsko okleščeni v lanskem letu, letos je nekoliko bolje, tudi tu prerazporejajo uslužbence.

Načelnica upravne enote Sežana Polonca Bačar nam je povedala, da v kolektivu niso imeli izbruha okužb, manjkajoče sodelavce nadomeščajo s prerazporejenjem. Med ljudmi je veliko nestrpnosti, pravi, večkrat so jih zmerjali, tako da je morala celo posredovati policija. Vse upravne enote so kadrovsko podhranjene, to se je v Sežani poznalo tudi pri izdaji delovnih dovoljenj, približno 200, za turške delavce, ki gradijo drugi tir. V Kopru nimajo posebnih težav, še najbolj jih tarejo zaostanki, ki jih le počasi rešujejo. Načelnica Nataša Likar je povedala, da jim je ministrstvo le odobrilo eno zaposlitev za nedoločen čas ter dve za določen.

Upravna enota Nova Gorica za teden dni, do prvega februarja, zapira krajevna urada v Bukovici in v Mirnu. Omejitve so uvedli tudi v goriški knjižnici Franceta Bevka: enoti v Mirnu in Biljah bosta delali polovično. Zaradi okužb je v knjižnici odsotnih 13 ljudi oziroma četrtina zaposlenih, zato so zaprli nekatere oddelke, a bo gradivo mogoče vseeno dobiti.